Jaký je vztah mezi Magdou a ředitelkou Landovou?

Jaký je vztah mezi Magdou a ředitelkou Landovou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda Procházková to na gymnáziu rozhodně nemá jednoduché. Ireně Landové do oka nepadla, naopak je terčem jejich výtek. Ačkoliv se mohlo zdát, že je to mezi nimi už mnohem lepší, už zase zavládlo napětí.

Landová je noční můrou Magdy

Zdálo se, že na školním večírku i na nečekané Magdině oslavě třicátých narozenin ledy mezi ředitelkou Irenou Landovou (herečka Kateřina Holánová) a Magdou (herečka Veronika Čermák Macková) povolily. Landová byla samý úsměv, a tak se divákům mohlo jevit, že na kauzu Magda-Prokop už zapomněla.

Jenže to by se nesměl uskutečnit lyžák a na něm by se nesměly udát nějaké věci. Co mohlo zůstat utajeno na lyžáku, vyplavalo na povrch a Landová zuří. Ačkoliv je v tom Magda nevinně, hází všechnu vinu na ni. Je velice neobjektivní a Magda aktuálně na škole prožívá peklo. Doma to nemá o moc lepší, protože má plnou hlavu školy a jedinou osobou, se kterou by to chtěla probírat, je Prokop.

Před Mirkem se navíc musí tvářit, jak je všechno v pohodě, protože v opačném případě by spustil svou starou známou písničku o zkostnatělém školství. Tu však Magda znovu slyšet nechce. Vypadá to, že se čeří i jiné než školní vody.

Vztah s Landovou už nejspíš Magda nespraví

S Magdou a Landovou je to tedy jako na houpačce. Landová se po Magdě vozí a ta už neví, jak se bránit. Ředitelka jí sebrala celé ohodnocení a dokonce hrozí, že jí na konci roku sebere také třídnictví. Otázkou je, jestli do konce roku na škole Magda vydrží. Vztah s Landovou už nespraví a navíc tuší, že v ní zastání nikdy nenajde.

Tak proč se nepoohlédnout v soukromém sektoru tak, jak jí radí Mirek?

To by Landová koukala. Tímto by jí sebrala vítr z plachet a možná i Landová by začala hledat chybu sama u sebe. Vždyť koneckonců největším přáním ředitelky školy je mít spokojené žáky i spokojený profesorský sbor. A to se nikdy nestane, pokud svým kolegům neukáže vstřícnější tvář.

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text