Pátek v Ulici: Vilma zmizí a Monika ukáže Márovi, kde je jeho místo. Po jejím boku určitě ne

Pátek v Ulici: Vilma zmizí a Monika ukáže Márovi, kde je jeho místo. Po jejím boku určitě ne
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa vystrčí drápky, když se jí někdo opováží zcizit stopky, bez kterých si připadá jako bez ruky. Ani Monika si v pátek nebude brát servítky, pěkně od plic Kryštofovi oznámí, že s ním žádnou budoucnost neplánuje. Vilma svou budoucnost vidí zpátky u sebe v bytě, s čímž ovšem Lumír nemůže souhlasit.

Soniny stopky skončí v Otově kapse

Soňa supluje angličtinu, ale zapomene si ve třídě své milované stopky. Na příští hodinu dorazí Otík, objeví je na židli a strčí do kapsy. Rozrušená zástupkyně se později přijde zeptat do kabinetu, zda je někdo nenašel. Než Ota stihne sáhnout do kapsy a něco říct, Soňa prohlásí, že je určitě někdo ukradl. Prokopovi se tomu nechce věřit, proč by asi někdo kradl zrovna její stopky? Na to je ovšem snadná odpověď – děti ji toužily potrestat. Stěžovaly si přece na její měření fyzické zdatnosti, obézní studentka Koutná na ni pro jistotu poslala rodiče. Otík se nějak nemůže přinutit k odpovědi. Teprve poté, co Soňa odejde, vyhrkne, jak je neuvěřitelné, že ta ženská ztratí stopky a hned obviňuje všechny kolem sebe. Že by ale přiznal jejich „zcizení“, to ho ani nenapadne.

Tohle Otík asi trochu přehnal. Nebo si to Soňa zaslouží?
Tohle Otík asi trochu přehnal. Nebo si to Soňa zaslouží? | Zdroj: TV Nova

Soňa se zajde na stopky přeptat i do ředitelny. Ve ztrátách a nálezech totiž také nejsou. Magda ale netuší, kde by mohly být. Určitě se někde najdou, vždyť všichni vědí, komu ta věcička patří. Jen aby je dotyčný chtěl vůbec vrátit, říká si Soňa skepticky.

Monika drsně rozbije Kryštofovy iluze

Kryštof vyrazí za Monikou a potká ji přímo na ulici, což bere jako znamení, že jsou výjimečně sehraní. Chladná Monika ale zřejmě nemá ten dojem. Setkání s Kryštofem ji příliš nepotěší a hned mu také poví, proč tomu tak je. Nelíbí se jí, že mezi ostatními členy rodiny šíří nepravdivé informace. Z jakého důvodu řekl Věrce, že spolu mají vážný vztah? Teď už o tom mluví i Jitka a Monice to není dvakrát příjemné, protože ona to tak přece nevnímá. Neplánuje s Kryštofem společnou budoucnost, nehledá nic vážného, naopak se jí líbí, že to mezi sebou mají takové volnější. Nebo to snad Kryštof vnímá jinak? Smůla, Monika v žádném případě nehodlá nic měnit.

Vilma sní o návratu domů a dělá pro to maximum

Když už je teď Vilmě lépe a je schopná se o berlích relativně úspěšně sama pohybovat, vezme si do hlavy co nejrychlejší návrat do svého bytu, kde má vlastní věci, pohodlí a klid. Hlavně ale nechce, aby ji rodina měla pořád na krku. Lumír trvá na tom, že máma už asi nikdy nebude v tak dobrém stavu, aby mohla bydlet sama. Kdykoli se může stát, že bude potřebovat pomocnou ruku. Proto se jí snaží rozumně vysvětlit, že by měla zůstat tam, kde je. Vilma se ale nemíní vzdát a pustí se do důkladného tréninku. V pátek dokonce záhadně zmizí, aniž by si s sebou vzala telefon a dala někomu vědět, kam jde.

Vendula chce volat policii, Mário radí nevyšilovat a nejdřív obejít okolí. To se ukáže jako dobrý nápad, Vilma totiž sedí na Peškově rybářské židličce venku před jeho domem. Prý u něj byla na návštěvě a židličku si půjčila, aby ji mohla používat vždycky v mezipatře u ní v domě, kdykoli si cestou do svého bytu bude potřebovat odpočinout.

Zdroj článku:
  • Autorský text