V páteční Ulici vrazí Soňa paní ředitelce kudlu do zad a Luděk si domluví schůzku s Tomáškem

V páteční Ulici vrazí Soňa paní ředitelce kudlu do zad a Luděk si domluví schůzku s Tomáškem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jestli zástupkyně Soňa něco umí, tak podrážet nohy svým kolegům. Tentokrát si ale vezme na mušku paní ředitelku a pořádně přitvrdí. Mezitím Luděk Volák projevuje znepokojivý zájem o setkání s novinářem Tomáškem. Skutečný důvod Kristýnu zřejmě překvapí.

Soňa vleze Ireně do počítače a smaže e-mail

Soňa Čechová zase kuje pikle a mnozí diváci už se na ni těší, protože to bude příjemná změna po několika dílech s ufňukanou Ivou Klímovou a nerudným Lumírem Nyklem. Kdo by to byl řekl, že za Soňu a její zákeřné kousky budeme jednou vděční. V pátek to ale paní zástupkyně skutečně přežene.

Nejdřív se bude tvářit jako podporující pedagožka, která má na srdci jen dobro a zářivou budoucnost mládeže, když si na chodbě odchytí Matěje Dvořáka. Ve snaze jej podpořit, za kterou se mohou skrývat všelijaké osobní zájmy, mu dokonce navrhne přestup na sportovní gymnázium, aby měl lepší výchozí bod pro své trénování na trampolínách.

Jejich rozhovor zpozoruje a vyslechne Otík a hned o všem poběží poreferovat Magdě. Té se pochopitelně nelíbí, že Soňa mladému Matějovi ještě víc blbne hlavu. Asi by bylo nejlepší, kdyby se zkrátka zaměřil na nějaký jiný koníček a cíl a nesnažil se marně dosáhnout úspěchů v něčem, na co nemá dostatečný talent. Jak ale přesvědčit Soňu, aby se do záležitostí kolem Matěje nepletla? Otík věří, že by toho měla zkusit dosáhnout právě Magda, která se prý poslední dobou se Soňou zase kamarádí. Není tomu tak, samozřejmě, ale i kdyby bylo, proč by proboha Soňa měla Magdu poslouchat?

Matějův trénink na trampolínách bude ale v páteční epizodě Ulice pouhou špičkou ledovce. Soňa se do dění na škole chystá zasáhnout mnohem výrazněji a vypořádat se rovnou s paní ředitelkou. Rozlítaná Irena toho má v posledních měsících naloženo hodně, a tak nebude těžké jí namluvit, že se dopustila nějaké další chyby. Důležitý e-mail ze složky přijatých zpráv jí však záměrně smaže právě Soňa. Jaké to bude mít důsledky pro Irenu i celé gymnázium? Bude to snad paní ředitelka brát jako neklamné znamení, že není schopna nadále zodpovědně vykonávat svou funkci? Rezignuje?

Luděk přemlouvá Tomáška ke spolupráci

Luděk v pátek nepříjemně překvapí dceru, když jí zavolá s prosbou o číslo na Dalibora Tomáška. Hodlá ho snad peskovat kvůli formálnímu manželství a přinutit k rychlému rozvodu? Kristýna se právem obává otcových nejasných záměrů, zvlášť proto, že jí odmítne prozrazovat jakékoli podrobnosti. Pouze tajemně naznačí, že má pro novináře zajímavou nabídku.

Kristýna se s Daliborem sejde v hospodě, aby ho včas varovala, ale Luděk už mu mezitím stihne zavolat a domluvit si s ním schůzku právě v hospodě. Ukáže se, že panu Volákovi vůbec nejde o redaktorův vztah s Kristýnou, ale o vlastní kariéru. Předpokládá, že když je teď prezidentem na komoře, rozpoutá se bouřlivý zájem o rozhovory s ním. Je ochoten upřednostnit Dalibora a poskytnout mu první interview. Tomášek vyhledává kontroverznější témata a zrovna tohle vážně nespadá do oblasti jeho zájmů. Dokáže ho Luděk něčím zaujmout?

Zdroj článku:
  • Autorský text