Napjatý pátek v Ulici: Rozkol mezi Marií a Blankou se prohlubuje a vytočená Julie dělá bububu

Napjatý pátek v Ulici: Rozkol mezi Marií a Blankou se prohlubuje a vytočená Julie dělá bububu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tohle si Marie nezasloužila. Přepsala statek na Blanku v domnění, že se o něj bude starat. Nečekala, že ho dcera zaplaví turisty a zničí. Jejich spor zasáhne celou rodinu, když Pešek odpíská oslavu narozenin. Po rozhovoru s Tomáškem si Julie došlápne na Kristýnu, ale moc jí to nepomůže.

Ublížená Marie má jasno, Blanka chce statek zničit

Mariin výbuch kvůli možným změnám na statku Blanku nepříjemně překvapí. Kristýna babičce rozumí, statek pro ni byl jako další dítě. Potřebuje čas, aby tu novinku vstřebala. Marie však ani v pátek nebude o nic klidnější, ba právě naopak. Sejde se s Blankou, aby si celou věc vyříkaly, jenže se spíš začnou motat v kruhu.

Evženovi to na statku neříká pane, takže podle Marie nemá právo tam něco plánovat. No jo, ale nemovitost byla přepsána na Blanku a ta už to právo přece má, ne? Proč jí ho máma vůbec dávala, když jí nedovolí cokoli měnit? Bezpochyby proto, aby se dcera mohla náležitě starat o domov, na němž se Marie tak dlouho usilovně dřela. Místo toho chce statek zničit tím, že do něj vpustí naprosto cizí lidi a bezohledné turisty! Dobře, jestli je to tak, Blanka tedy nechá přepsat statek zpátky na mámu. Nehodlá se dál nesmyslně hádat, svým prohlášením se ale mámy velmi dotkne.

To jsem se dočkala, utrousí Marie a raději odejde.

Rodina je rozhádaná, Peškova oslava se ruší

Kvůli hádce mezi Marií a Blankou se náhle mění plány všech ostatních. Předchozího dne ještě Marie přemlouvala Vlastimila, aby na statku uspořádal oslavu narozenin, a teď najednou přichází s informací, že se sama žádné oslavy nezúčastní. Nedokázala by se přetvařovat a předstírat, že je vše v pořádku. Navíc bratrovi nechce kazit narozeniny. Pešek stejně na nějaké oslavování moc není, a tak se rozhodne akci kompletně zrušit a místo toho si jen připije s přáteli v hospodě. Když se o zrušené oslavě dozví Blanka, postěžuje si v salonu Veronice na nemožné chování své matky. Vždycky musí být všechno po jejím, ale tentokrát to tak nebude!

Vlasta pozve na panáky celou hospodu.
Vlasta pozve na panáky celou hospodu. | Zdroj: TV Nova

Samolibá Julie opět vytasí drápky

Ani Kristýna si neužije zrovna klidný den, Julie ji totiž poctí nečekanou návštěvou a hned ve dveřích začne zastrašovat. Vážně si dívka myslela, že když se spolčí s nějakým novinářem, něco tím získá? Julie je odhodlaná ustát vše, co si na ni Kristýna vymyslí. Chudák holčička sama nikdy nic nedokázala, umí jen plakat u rodičů a škemrat o pomoc, ale Julie je silná, zkušená a nikdy se nevzdá!

Dříve by Kristýnu taková zlá, jedovatá slova asi zasáhla víc, teď se však nenechá rozhodit a odehnat. Naopak, její odhodlání s Julií skoncovat ještě zesílí, zvlášť poté, co ji Tomášek ujistí, že má plnou podporu šéfredaktora a může použít rozhovor s Julií, který si nahrál v krámku. Brzy se pustí do článku a ukáže světu, jaká Papežová doopravdy je.

Když se dívka po náročném dni vrátí domů, oznámí mámě, že by se chtěla na čas odstěhovat na statek, starat se o zahradu, ovečky a Jolanina koně. Už vážně potřebuje změnu prostředí.

Zdroj článku:
  • Autorský text