V úterý se má gymnázium v Ulici opět na co těšit: Soňa vytáhne do boje proti choulostivé fotce

V úterý se má gymnázium v Ulici opět na co těšit: Soňa vytáhne do boje proti choulostivé fotce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už v předchozím díle Soňu šokovala fotka Magdy a Matěje, kterou studenti zveřejnili na internetu. Snímek obklopený srdíčky a oplzlými komentáři v ní probudí bojovnici za právo a pořádek. Tam, kde Prokop a Irena vidí nevinný pubertální žert, ona cítí nejvyšší stupeň ohrožení a je připravená trestat.

Soňa by nejradši potrestala snad úplně všechny

Soňa si do školy pozve Irenu, aby jí ukázala fotku Matěje a Magdy, již na sociálních sítích zveřejnil Štefan a kterou mnozí studenti nejen z místního gymnázia začali nechutně komentovat. Zatímco Irena to celé považuje za pubertální vtip, který není třeba rozmazávat, paní zástupkyni do smíchu není. Požaduje pro Štefana exemplární pokárání, protože právě on je podle ní zodpovědný i za přibývající odporné komentáře. Má možnost diskuzi moderovat, ale nedělá to, a tak by měl nést následky. Irena jí připomene, že tohle je zkrátka internet – svět mimo dosah kantorů, který děti vnímají úplně jinak.

I Prokop je přesvědčený, že Soňa kvůli fotce přehání.
I Prokop je přesvědčený, že Soňa kvůli fotce přehání. | Zdroj: TV Nova

Soňa je rozhodnutá věc řádně prošetřit a zavolá si na kobereček do kabinetu Štefana i jeho spolužáka, jenž se na zveřejnění fotky podílel. Snad proto, že ji Irena poprosila, aby nejednala unáhleně a nečelila mladíkům sama, vezme si k tomu na konzultaci Prokopa. Když se Štefan omluví a fotku okamžitě smaže, právě Prokop ho i se spolužákem nechá v klidu odejít. To ale Soně nestačí. Pro ni zůstává hlavní problém nevyřešený a je jím Magdin pochybný vztah k Matějovi. Už dlouho je nadstandardní a teď si toho jistě začnou všímat i ostatní, nejen studenti, ale také dospělí uživatelé internetu.

Prokop stejně jako Irena radí Soně, aby to konečně přestala řešit. Není přece možné, aby Magda s Matějem skutečně něco měla. Tak nebo tak, Soňa není schopná nechat to plavat a po zbytek dne se záležitostí nehorázně užírá. Samotnou Magdu se přitom do problému zasvětit neobtěžuje. Dokonce ani večer, když Magda zavolá z konference, aby se optala, zda je ve škole všechno v pořádku, jí Soňa o fotografii vůbec nic neřekne, odhodlaná vyřešit to celé na vlastní pěst. Jak tohle dopadne?

Otík vidí paní zástupkyni až do žaludku

Později se Eddie přižene za Otíkem s radostnou novinkou, že ho studenti oficiálně přihlásili do ankety Zlatá sova. S přihláškou jim prý pomáhala Soňa, a když se to Ota dozví, hned mu docvakne, že právě proto ho předchozího dne tak příšerně sjela. Ve skutečnosti jí nešlo o to, že radil žákům s jejich problémy, přestože k tomu nemá kompetence. Prostě byla uražená, že jí vyfoukl nominaci.

Otík si o Soně nemyslí nic dobrého, ale není divu.
Otík si o Soně nemyslí nic dobrého, ale není divu. | Zdroj: TV Nova

Vanda potřebuje od Ludího další laskavost

Vanda se v úterý znovu objeví u Luďkova prahu bez předchozího ohlášení. To je ale způsobeno faktem, že si Luděk zablokoval její číslo, a tak mu nemůže zavolat, i když by si to moc přála. Přijede mu říct, že neuspěla u několika pohovorů, ale v jednom případě zazářila. Potenciální zaměstnavatel si však bude chtít ověřit její doporučení právě u Luďka, takže je důležité, aby v případě potřeby zareagoval. Pochopitelně jí neunikne, že má její manžel pod okem pořádný monokl. Kde k němu asi přišel?

Zdroj článku:
  • Autorský text