Sympaťák týdne v Ulici: Zachránce potkanů získal Lumírův respekt a ustál odmítnutí od nevěsty

Sympaťák týdne v Ulici: Zachránce potkanů získal Lumírův respekt a ustál odmítnutí od nevěsty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilda Burda prožil v Ulici napínavý týden. Požádal Vilmu o ruku a ona ho na odpověď nechala necitlivě čekat, načež odmítla. Její důvody se zdají pochopitelné, a tak spolu zamilovaní důchodci budou nadále bydlet na hromádce. V závěru týdne Vilda pomohl odchytit Zoru a stal se pro Nyklovy hrdinou.

Vilmina reakce nebyla ideální, ale pochopitelná

Titul největšího sympaťáka (nejen) tohoto týdne v Ulici si plně zaslouží dobrácký Vilda Burda. Začátek týdne pro něj přitom nebyl vůbec jednoduchý. Během oslavy Vilminých narozenin se svou milovanou rozhodl před celou rodinou Nyklových požádat o ruku. Vytáhl krabičku s prstýnkem, dokonce poklekl na jedno koleno, což v jeho věku není žádná legrace.
Vytoužené ano však z úst poplašené Vilmy nepřišlo. Její následnou reakci mnozí diváci odsuzují, ačkoli se dá jistě pochopit, že byla prostě zaskočená.

Překvapila mě, myslela jsem, že bude ráda a šťastná. Vždyť bylo okolo tolik řečí, Vilda sem, Vilda tam, a nakonec nic neřekne, spakuje prstýnek do kabelky a hurá pryč. A Vilda chudák celý vyjevený tam zůstal s otevřenou pusou…

Žádost Vilmu zastihla nepřipravenou.
Žádost Vilmu zastihla nepřipravenou. | Zdroj: TV Nova

Nezachovala se k Vildovi zrovna pěkně, když poněkud odměřeně poprosila Lumíra, aby ho odvezl na vlak. Chudák Vilda netušil, co udělal špatně, a jen doufal, že o její lásku nepřijde. Už tato jeho reakce v nás vyvolala sympatie vůči odvážnému muži, který věřil, že Vilmu učiní šťastnou. Navíc všem dokázal, že by si ji rozhodně nebral pro peníze. Na druhou stranu i to, že si předem ověřoval stav jejího majetku, se jí mohlo dotknout, stejně jako fakt, že ji žádal o ruku tak náhle a veřejně.

Mně to přišlo od Vildy trochu ukvapené. Chápu, že v tomto věku nechce otálet, ale přece jen se tak dlouho neznají. Vilmu chápu, že hned nekývla.

Když mu paní Nyklová později vysvětlila, že je na tak velký závazek brzy a že si to nejdřív potřebuje srovnat v sobě, nic jí nevyčítal a snažil se ji pochopit. Nadále tak spolu spokojeně bydlí v Čerčanech.

Vilda zachránil potkana a tím i pověst bistra

Další věc, kterou nás Vilda tento týden potěšil, byla jeho vysloveně profesionální záchrana uprchlého potkana Zory. Hlodavec unikl z Lexíkovy klece, pobíhal po bytě Nyklových a posléze se přesunul do bistra, kde způsobil poprask, když ho uviděl hypochondr Kaštan. Ten hned začal vyhrožovat, že krysami zamořené bistro nahlásí, a Vendule nezbylo než podnik na den nebo dva zavřít. Nemohla si ale dovolit mít zavřeno příliš dlouho kvůli objednávkám a jídlu, které by se brzy zkazilo. Lumírovi tak nezbylo nic jiného než uvažovat o koupi jedu na krysy a zlikvidování Lexíkova mazlíčka.

Naštěstí se právě v tu chvíli na Vilmin popud zapojil do akce zkušený Vilda, jenž s použitím lapacího zařízení a vhodné návnady Zoru odchytil. Dočkal se pak nejen Lexíkova radostného objetí, ale překvapivě také Lumírova upřímného uznání. Dokonce Vildu označil za velkého frajera. Od nás proto Vilda právem získává označení nejsympatičtější postavy týdne. Je škoda, že už si pana Burdu v Ulici neužijeme dlouho, neboť jeho představitel Arnošt Goldflam před časem dotočil poslední scénu.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři