Zavzpomínejte na první Vánoce v Ulici před 18 lety. Slavily se ještě v Království hraček

Zavzpomínejte na první Vánoce v Ulici před 18 lety. Slavily se ještě v Království hraček
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice je součástí našich životů už osmnáct let a právě teď, když s ní slavíme další krásné Vánoce, by se hodilo připomenout průběh těch úplně prvních. Nejhezčí svátky v roce se v našem nekonečném seriálu poprvé slavily v prostorách firmy Království hraček. Kdo všechno tam tenkrát byl?

V Ulici už zůstala jenom Anička

Přesně před osmnácti lety se v Království hraček konal firemní vánoční večírek, na kterém nesměl chybět nikdo z vedení ani ze zaměstnanců. Na chvíli se tak zastavil i majitel firmy Václav Král (Radoslav Brzobohatý), aby dopřál tanec své podřízené Báře Jordánové (Tereza Brodská). Známou písničku jim k tomu zahrálo Trio Hrihorijo, jež bylo ve skutečnosti kvartetem sestávajícím z Hrihorije Lisečka (Alexander Minajev), Jardy Hejla (Martin Hofmann), Bedřicha Lišky (Adrian Jastraban) a Lenky Drápalové (Michaela Badinková). Vydatnou pěveckou posilu představovala Gríšova sestra Světlana (Tereza Bebarová). Na mejdanu však nechyběli ani Petr Boháč (Pavel Kříž), Růženka Habartová (Zdena Hadrbolcová), Zdena Čistá (Jana Švandová) a Anička Lišková (Ljuba Krbová).

Je až neuvěřitelné, že ze všech těchto lidí nám v současné Ulici zbyla pouze Anča. Právě pro ni bylo tehdejší adventní období velmi náročné kvůli kauze, kterou sama rozpoutala. Křivě totiž obvinila Bedřicha ze znásilnění. Nebyla to vždycky milá a starostlivá máma od rodiny, jak ji známe dnes, ale závistivá a nepřející ženská, jež se chtěla pomstít za odmítnutí a chovala předsudky vůči bývalému trestanci. Naštěstí právě na vánočním večírku došlo k hromadnému usmíření, což je koneckonců podstatou Vánoc a zároveň tím nejhezčím dárkem.

Archivní ukázka dojala i Ljubu Krbovou

Na jedinečnou atmosféru natáčení prvních uličních Vánoc vzpomíná i samotná herečka Ljuba Krbová. „Byly to naše první Vánoce v Ulici. V tu dobu jsme ještě netušili, kolik těch společných dalších Vánoc je před námi. Díky tomu, že nám diváci neustále projevují svou přízeň, můžeme doufat, že pár dalších vánočních svátků ještě přibude. Jak se tak na tu archivní ukázku dívám, dojímá mě, že mezi námi už není pan Brzobohatý ani Zdenička Hadrbolcová, která byla vždycky dobrým parťákem na place i v šatně. A zároveň si uvědomuju, kolik hezkých příběhů a emotivních situací jsem v Ulici už zažila a kolik jich tam na nás ještě čeká.“

Ljuba Krbová jako Anička před 18 lety
Ljuba Krbová jako Anička před 18 lety | Zdroj: TV Nova

Premiérový díl Ulice bude už 1. ledna

Po tradičním vánočním speciálu odstartují další nové díly Ulice na TV Nova přímo na Nový rok, tedy 1. ledna 2024, a hned to bude pořádně divoká jízda. Těšit se můžete mj. na vzrušující silvestrovský večírek Martiny, Áji a Venduly, dále na vášnivé sbližování Karly a Kryštofa, nečekané těhotenství Ivy Klímové, zmatenou žádost o ruku ze strany Jirky Hermana nebo na dramatické události ze školy. Ředitelka Magda bude totiž čelit udání a kyberšikaně. Chybět nebude ani hvězdná herecká posila v podání Marka Vašuta.

Petr Boháč a Václav Král
Petr Boháč a Václav Král | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text