Zpátky do minulosti s Ulicí: Lázeňský švihák Stárek a jeho kratičké manželství s Vilmou Nyklovou

Zpátky do minulosti s Ulicí: Lázeňský švihák Stárek a jeho kratičké manželství s Vilmou Nyklovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když do života ovdovělé Vilmy Nyklové vstoupil Miloslav Stárek, charismatický lázeňský elegán, zatoužila znovu po životě v manželství. Jenže vypočítavému podnikateli z Děčína nestačila ke štěstí jedna žena. Chystal se Vilmu oklamat a obrat o majetek kvůli Květě Vavruškové.

Lumír nečekal, že se máma po tátově smrti znovu vdá

Prvním manželem Vilmy Nyklové a Lumírovým otcem byl Stanislav Nykl (Bronislav Poloczek), který však zemřel na infarkt. Lumíra (Václav Svoboda) by nikdy nenapadlo, že by se máma po tátově smrti ještě mohla vdát, ale stalo se. Osud jí přivedl do cesty lázeňského šviháka a obchodníka Miloslava Stárka (Stanislav Zindulka) z Děčína. Ulici se začal objevovat od roku 2007. Sympatie Vilmy (Jaroslava Obermaierová) si získal už během jejího pobytu v lázních, kde se seznámili.

Stanislav Zindulka, TK k seriálu Život je ples
Stanislav Zindulka, TK k seriálu Život je ples | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Jako první pozornost od něj dostala zapaspartovanou listinu s tajným receptem na zvěřinovou paštiku, kde není ani kousek zvěřiny. Měl podnikatelského ducha, v tom jsem si s ním notoval,“ napsal Lumír pro knihu My z Ulice. Stárek následně odkoupil dům nemocného pana Krále a místo oblíbeného Království hraček v něm zřídil rodinné pekařství Stárek a syn. Tam se Vilma přesunula ze své malé večerky, kterou předtím vedla se Stanislavem. „Rozjeli jsme pekařství, bohužel některé kšefty jsem mu překazil, například ten s hospodou. Za pípou tehdy zůstal stát Henry a my se Stárkem jsme se tak vydali každý svou cestou.“

Stárek měl zálusk i na Henryho hospodu

Henry (Daniel Brown) tenkrát zdědil po strýci ranč v Texasu a musel tam odjet. Na dobu své nepřítomnosti chtěl hospodu svěřit Lumírovi, který ji však plánoval zavřít. Podnik tehdy převzal Olda Farský (Ondřej Pavelka). Komplikace bohužel neustaly ani po Henryho návratu do Čech. Zanedlouho mu měla končit nájemní smlouva. Chtěl si ji na radnici prodloužit, ale Lumír mu řekl, že proběhne výběrové řízení obálkovou metodou.

Henry sice vyhrál, avšak radní pánové nechali soutěž anulovat, aby hospoda mohla připadnout Stárkovi. Naštěstí jim čachry nevyšly.

Záletník balancoval mezi dvěma ženami

Svatba Vilmy Nyklové a vychytralého Miloslava Stárka se konala 11. června 2008, ale radostný vztah novomanželům dlouho nevydržel. Stárek totiž sledoval vlastní plány, ze kterých Vilmu poněkud vystřihl. Sice spolu rozjeli pekařství, ale on se s ní hodlal rozvést a o všechno ji připravit ve prospěch Květy Vavruškové (Naděžda Chroboková), kterou znal velmi důvěrně už z Děčína a jež se stala novou majitelkou penzionu a hospody U Jindřicha. Zemřel však dřív, než mohl svůj záměr zrealizovat, a to 5. února 2009. Vilma Nyklová se od té doby raději všem mužům obloukem vyhýbá.

Zdroje článku: