Pomlázka v Ulici tenkrát a dnes: Zavzpomínejte na minulé Velikonoce svých oblíbených hrdinů

Pomlázka v Ulici tenkrát a dnes: Zavzpomínejte na minulé Velikonoce svých oblíbených hrdinů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice baví diváky už 19. sezónu a za ta dlouhá léta v ní samozřejmě proběhla celá řada veselých velikonočních oslav. Seriál je totiž výjimečný v tom, že odráží každodenní život, včetně všech svátků a důležitých výročí. Připomeňte si s námi alespoň některé z uplynulých Velikonoc.

Lenka uvázla v koupelně a zachraňovala ji Miriam

O letošních svátcích jara zavítají diváci na nadílku k Marečkovým, Klímovým a také k Blance. Zároveň se podívají do hospody na nepříliš úspěšnou ochutnávku italských specialit. Tonda bude s lítostí vzpomínat na chuť oblíbené české nádivky.

Jestlipak si ale ještě pamatujete, jak v Ulici probíhaly vůbec první oslavy Velikonoc z roku 2006? Tenkrát se točily kolem sympatické učitelky Lenky Drápalové (Michaela Badinková), která se nešťastnou náhodou zamkla v koupelně a nemohla ven. Na pomoc jí v přestrojení přispěchala kolegyně Miriam Hejlová (Hana Maciuchová), dodnes patřící k nejoblíbenějším postavám seriálu. Aby unikla před pomlázkami, namaskovala se tak dokonale, že vyděsila i syna Jarouška (Martin Hofmann).

Velikonoce s Lumírem a Simčou
Velikonoce s Lumírem a Simčou | Zdroj: TV Nova

Z tehdejších dob se nám do současnosti zachovali už jen Jitka Farská (Ilona Svobodová) a Vlasta Pešek (Rudolf Hrušínský ml.). Jitka s Bárou (Tereza Brodská) chtěly ujet před koledníky na výlet, ale to se nepodařilo. Pešek a jeho přátelé tak dosáhli slušné výslužky.

O Velikonocích proběhl šipkařský i fotbalový turnaj

Vyjmenovávat podrobně průběh všech Velikonoc by vyžadovalo samostatný článek pro každý rok. Zmiňme tedy alespoň ve stručnosti nejzajímavější události z uplynulých let. Jedno z Velikonočních pondělí patřilo např. turnaji v házení šipek, který v hospodě uspořádal Pepan (Tomáš Matonoha), nezdárný manžel Simony (Pavla Tomicová). Nutno podotknout, že na humorné příhody této dvojice dodnes s láskou vzpomínáme.

FC Hospoda
FC Hospoda | Zdroj: TV Nova

Další velkou velikonoční akcí byl turnaj v sálové kopané v roce 2009. Za tým FC Hospoda tenkrát nastoupili ti nejlepší pod vedením trenéra Vlasty Peška. Sympaťák Matěj Jordán (Jakub Štáfek) soupeřil s Oldou Farským (Ondřej Pavelka) o přízeň krásné Libušky Nekonečné (Zuzana Vejvodová). Coby speciální host se zúčastnil fotbalista Vladimír Šmicer. Za TV Nova nastoupil mj. Rey Koranteng, jehož jste mohli vidět spolu s Lucií Borhyovou také v nejnovějším vánočním speciálu Ulice.

Milošek a Vojta loni utekli z domova

Velikonoce byly vždy zdrojem úsměvných trapasů, pokud probíhaly v režii Lumíra Nykla (Václav Svoboda) a Tondy Hložánka (Miroslav Hanuš). Jednou se např. v Lumírově bytě odehrál pořádný mejdan, na němž alkohol tekl proudem a který by si Tonda určitě rád zopakoval. Naneštěstí pro něj Lumír od té doby zmoudřel a stal se usedlým taťkou, jenž raději tráví svátky s rodinou.

Vzpomínáte na Miládku?
Vzpomínáte na Miládku? | Zdroj: TV Nova

Zamlžené alkoholovým oparem budou patrně i vzpomínky na Milošovo (Jiří Štrébl) koledování. Ten si dává za cíl důsledně vyšlehat zejména Aničku Liškovou (Ljuba Krbová) a Ivu Klímovou (Hana Baroňová). Loňské Velikonoce byly dobrodružné hlavně pro jeho syna Miloška a pro Vojtu, kteří se rozhodli po rozpadu manželství Marečkových utéct z domova, aby Vojta nemusel zpátky do dětského domova. Díkybohu se je podařilo včas zastavit.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova