Zuzana Vejvodová ze seriálu Jedna rodina má se střídavou péčí vlastní zkušenost

Zuzana Vejvodová ze seriálu Jedna rodina má se střídavou péčí vlastní zkušenost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Nově už nějaký čas běží seriál Jedna rodina, jenž vychází ze života a zaměřuje se na téma střídavé péče. Mezi hlavní postavy patří Klára, která zůstane sama poté, co jí manžel odejde za jinou ženou. Kláru ztvárňuje herečka Zuzana Vejvodová, jež má se střídavou péčí osobní zkušenost.

Zuzana má dítě s bývalým partnerem. Na všem se dohodli

Děj seriálu je, vzhledem ke všem těm složitým a měnícím se vztahům, poněkud zamotaný, ale takový může být právě i samotný život. Snad i proto by se Jedna rodina mohla divákům líbit. Pokud jde o střídavou péči, Zuzana Vejvodová může čerpat inspiraci i z vlastních zkušeností.

„Já sice mám děťátko s bývalým partnerem, se kterým nežiju, ale naštěstí jsme to vyřešili velmi elegantně,“ řekla v rozhovoru pro Blesk pro ženy. „A jsem za to moc vděčná, za všechny aktéry dospělé, kteří u toho v naší rodině figurují. Dohodli jsme se krásně na všem a fungujeme jako jedna velká rodina… Myslím, že střídavá péče je většinou téma pro dospělé lidi, kteří mezi sebou řeší, jak to bude dobře a co nebude dobře, ale prostor pro dítě ani v životě nebývá moc velký, aby se k tomu vyjádřilo. A tady v seriálu je dětského pohledu na věc hodně. V tomhle smyslu je ten seriál fajn, že dospělé zajímá, co na to říkají děti.“

Herečka neví, jestli by se sama chovala jinak než její postava

O postavě Kláry její představitelka v pořadu TV Nova řekla, že je velmi pečlivá a milující maminka, možná malinko úzkostná, ale na druhou stranu – která maminka taková není? Trošku bojuje s novou partnerkou svého bývalého manžela, ale jestli je její chování v tomhle směru oprávněné, to se herečce těžko soudí, protože v podobné situaci nebyla a neví, jak by se sama chovala. Klára navíc jako jediná z dospělých zůstala sama, zatímco ostatní si našli nové partnery. I ona se pokouší hledat nového muže – prostřednictvím internetové seznamky.

Klára poslouchá Crhův příběh s Petrou.
Klára poslouchá Crhův příběh s Petrou. | Zdroj: TV Nova

„Asi není úplně lehké se vypořádat s takovým uspořádáním takové velké rodiny, která najednou vznikne tím, že se tam přeskupí partneři i děti. Myslím, že dělá, co může…
Já sice žiju se svým mužem, ale dítě mám s bývalým partnerem, nicméně my jsme to nikdy nemuseli řešit přes nějaké úřady nebo soudy. Na všem jsme se hrozně fajn domluvili, takže znám ten model jenom v rámci velmi slušné a férové dohody mezi dvěma lidmi. Tohleto (uspořádání v seriálu) je věc, kterou si moc nedovedu představit. Určitě to spoustě lidem může vyhovovat, ale také obráceně… Je super, že je to brané i z pohledu dětí. Mají hodně prostoru, aby vložily svůj pohled, což bude jistě také dodávat seriálu na pestrosti.

Zdroje článku: