Zákony vlka: V příštím díle budou policisté ze Záhoří hledat unesené dítě

Zákony vlka: V příštím díle budou policisté ze Záhoří hledat unesené dítě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příští týden nás čeká už šestá epizoda detektivního seriálu Zákony vlka, v níž se Robert Černý se svým týmem policistů pokusí vyřešit zmizení půlročního chlapečka. Dítě se ztratí z kočárku na zahradě rodinného domu, když opodál probíhá pouť. Lidí podezřelých z únosu se nabízí celá řada.

Policisté nevylučují únos ani zanedbání péče

Zatímco obyvatelé Záhoří budou dovádět na pouti, někdo unese šestiměsíčního Ondřeje Kocmana přímo z kočárku, jenž zůstane ležet převrácený na dvoře rodinného domku. Přivolaní hasiči musejí pro všechny případy prohledat zahradní studnu. Obávají se nejhoršího, když narazí na podivný objekt. Naštěstí se ukáže, že nejde o dítě, ale o kus betonu a pár starých hadrů. Zatím tedy vše nasvědčuje tomu, že nemluvně bylo skutečně uneseno.

Bureš má podezření na zanedbání péče.
Bureš má podezření na zanedbání péče. | Zdroj: FTV Prima

Zdeněk Bureš (Jan Novotný) se ale zpočátku přiklání k zanedbání povinné péče a krytí důsledků. Chlapcova maminka totiž už tři dny nespala, protože mu rostou zuby, a únavu zaháněla pomocí léků. Navíc v minulosti už o jedno dítě přišla a léčila se s depresemi v psychiatrické léčebně. Doktorka Hana Brožková (Kristýna Frejová) připustí, že vyčerpání paní Kocmanové by mohlo mít za následek psychické výpadky.

Jenda (Martin Donutil) ale najde na madle kočárku další dvoje otisky prstů, které nenáleží Kocmanovým. Nejspíš jsou jedny mužské a druhé ženské. Mohly by patřit dvěma podezřelým podvodníčkům z realitní kanceláře, kteří se pokoušejí přesvědčit obyvatele Záhoří k prodeji obydlí pod cenou? Žena z této dvojice se koneckonců o malého Ondřeje podivuhodně zajímala.

Podezřelých přibývá a čas se krátí

Hromadící se stopy a svědectví ukazují na další možné podezřelé. Kolem domu Kocmanových se v kritickou dobu potácela také opilá žena. Jeden z Romů pracujících na pouti zničehonic odešel a ani jeho rodina netuší, kam měl namířeno.

Kamila Žáčková (Tereza Švejdová) rozešle fotku kojence na všechny služebny. Do akce se samozřejmě přidají i posily s psovody. Dobrovolníci z řad vesničanů se rovněž pustí do prohledávání přilehlých lesů, protože rychlost v tomto případě hraje klíčovou roli. Jde o čas. Únosce se i s dítětem schovává u vodopádu, kde se často potlouká vlk samotář, na něhož mají místní myslivci dlouho spadeno. Podaří se chlapečka najít a zachránit?

Zdroj článku:
  • Autorský text