Bratři Dvořákovi z Ulice jako by z oka vypadli slavným rodičům. Někomu jsou sympatičtí, jiným se zdají otravní

Bratři Dvořákovi z Ulice jako by z oka vypadli slavným rodičům. Někomu jsou sympatičtí, jiným se zdají otravní
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marek a Matěj Dvořákovi zatím nedostali mnoho prostoru, aby se projevili. Přesto se už stihli poprat jeden s druhým i s jinými spolužáky. Samotné Magdě přidělávají vrásky a Soně dávají příležitost k dalším stížnostem na Magdin přístup. Někteří diváci si je oblíbili, jiní je pokládají za zbytečné.

Magda přijde o ředitelskou pozici i kvůli Dvořákovým

Bratři Marek a Matěj Dvořákovi (Jan a Jiří Dlouzí) se poprvé objevili v Ulici roku 2023 jakožto noví studenti tamního gymnázia. Přestoupili přímo do Magdiny (Veronika Čermák Macková) třídy, a tak se stali spolužáky Žofky (Kateřina Ujfaluši), Svatky (Kristýna Hocková) nebo Štefana (Alfréd Šrámek). Nejsou sice jednovaječnými dvojčaty, dají se na první pohled snadno rozeznat a mají i rozdílné povahy, ale přesto jsou si velmi blízcí. Aby ne, starají se jeden o druhého a vychovávají se prakticky sami, protože jejich zaměstnaný táta bývá často na cestách. Matka je opustila, když byli ještě miminka, což v Magdě vzbudilo lítost a velkou náklonnost k oběma chlapcům, podle Soni (Lucie Vondráčková) až nezdravou. Magda sourozencům zkrátka fandí. Dobře si uvědomuje, že neměli snadný život, ale nic víc v tom není. Rozhodně nepomýšlí na romantický vztah s Matějem, který je do ní platonicky zamilovaný. Bohužel to Soňa vidí jinak a využije příležitosti k vyvolání povyku, v důsledku čehož Magda přijde o ředitelskou židli.

Bratři Dvořákovi s Magdou a Štefanem
Bratři Dvořákovi s Magdou a Štefanem | Zdroj: TV Nova

Podoba s tátou Vladimírem Dlouhým je zcela zjevná

Marek a Matěj jsou sympaťáci a talentovaní sportovci, kromě toho vedou doučovací kroužek. Ne vždy je ale pro ně všechno sluncem zalité, oba jsou horké hlavy a dokážou lidem v okolí pěkně zavařit. Pro ránu nejdou daleko, poprali se už mezi sebou a také se spolužákem Štefanem. I když za tím možná vždycky byla snaha hájit něčí čest, nikdy to nedopadlo dobře a pokaždé to odnášeli hlavně přítomní profesoři, např. Eddie (Jiří Panzner), když se hoši porvali v tělocvičně během jeho hodiny. To bylo navíc kvůli dívce.

Jan a Jiří jsou synové známého českého herce Vladimíra Dlouhého a herečky Petry Jungmanové, a tak mají herecké nadání v rodině. Co na jejich role zatím říkají diváci nekonečného seriálu? „Oba jsou super, ten menší má úplně gesta a hlas jako táta,“ píše nadšená divačka na sociálních sítích, jejíž názor v tomto směru nezůstává ojedinělý. Podobnosti s Vladimírem Dlouhým si samozřejmě všimli mnozí další. „Jsou fajn, oba dva. A ten hlas mi úplně připomíná Petra z Arabely.“ Ovšem, Petr Majer je jednou z divácky nejoblíbenějších rolí Vladimíra Dlouhého, jistě společně s Petrem Máchalem z pohádky S čerty nejsou žerty.

Zbytečný a zbytečnější, říkají o nich někteří diváci

Spousta diváků si tedy tyto postavy v Ulici oblíbila, ale ne všichni jsou z nich nadšení. Někteří kluky Dvořákovy považují za stále stejné, zbytečné, takové nemastné a neslané. Jiní pak kritizují Matějovo ustavičné dolézání za Magdou a fakt, že jí tím jen přidělává problémy: „Snad si nemyslí, že by s Magdou mohl něco mít? A potom, při jeho inteligenci, by mu mělo dojít, že škodí.“

Jak se tahle studentská láska k profesorce vyvine a co dalšího Dvořákovy čeká, je zatím ve hvězdách.

Zdroje článku: