Jeden z nejlepších herců zase zpátky na plátně: Konečně zase dostal roli po soudním skandálu, tentokrát si zahraje krále

Jeden z nejlepších herců zase zpátky na plátně: Konečně zase dostal roli po soudním skandálu, tentokrát si zahraje krále
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Musel se vzdát své role ve Fantastických zvířatech 3 a v Hollywoodu není žádné studio, které by s ním chtělo spolupracovat. Ale aspoň v Evropě stále někdo je, kdo by s Deppem pracovat chtěl. Pro nový film režisérky Maiwennové by si měl nyní zahrát Ludvíka XV.

Život francouzského krále ve filmu

Ludvík XV. se stal francouzským králem ve věku pěti let a poté vládl zemi téměř 60 let. Dlouhou dobu byl mezi lidmi velmi oblíbený, a proto se mu také přezdívalo „milovaný král“. Vyvolal ale i spoustu kontroverzí – především kvůli svému liberálnímu životnímu stylu rozhněval velkou část své rodiny i francouzskou šlechtu. Toto období bude pravděpodobně hlavní zápletka filmu.

Film se zaměřuje na Jeanne du Barryovou, jednu z mnoha králových mimomanželských partnerek. Pocházela z chudých poměrů, ale v posledních letech jeho života se stala královou milenkou, který ji také zasypával nejrůznějšími dárky. Vztah, který trval až do smrti krále, vyvolal velký skandál.

Dlouhou dobu byl mezi lidmi velmi oblíbený, a proto se mu také přezdívalo milovaný král.

Johnny Depp zpět na velkém plátně

Podle oborového magazínu Variety se hlavní ženské role ujme sama režisérka Maiwennová. Premiéra filmu se očekává v roce 2023. Zdá se, že velká premiéra se bude konat možná dokonce na renomovaném filmovém festivalu v Cannes.

Pro Johnnyho Deppa by to mohl být návrat na velké plátno. Od skandálů, jako je veřejná hádka s jeho bývalou manželkou Amber Heardovou, se do kin nedostal. Ve Fantastická zvířata 3 ho dokonce nahradil Mads Mikkelsen. Deppův dosud poslední film Minamata byl natočen na začátku roku 2019 a měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu v únoru 2020.

 

Zdroj: