Netflix: Tři filmy s českým dabingem, ve kterých narazíte na velmi zajímavé ženy

Netflix: Tři filmy s českým dabingem, ve kterých narazíte na velmi zajímavé ženy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmy, kde jsou zajímavé a někdy i nebezpečné ženy, jsou vždy zpestřením filmové podívané. Pokud fandíte ženám, které se před ničím nezastaví, určitě si vyberete. Někdy jde o tiché ženy, které čekají na svůj okamžik, jindy potkáte třeba na večírku krasavice, které vám budou pít krev. A to doslova!

Noční zuby (USA 2021)

Zajímavá okružní jízda po nočním Los Angeles svede dohromady dvě tajemné ženy a mladého řidiče na záskok, který vozí ženy od jednoho zábavného podniku ke druhému. Ale obyčejní lidé nejsou jedinými obyvateli prosperujícího města, které se s příchodem noci mění v rejdiště prapodivných a nebezpečných bytostí. Mladík Benny (v českém znění Jan Škvor) z počátku vůbec netuší, k čemu se náhodou připletl a jaký je hlavní cíl dvou mladých pasažérek. Kvůli tanci a hudbě se určitě po městě tak hektickým tempem nepohybují. Možná je zajímá něco k jídlu a pití, v hodně čerstvé formě.

Herecké obsazení: Jorge Lendeborg Jr., Debby Ryan, Lucy Fry, Raúl Castillo, Alfie Allen, Marlene Forte, Ash Santos, Nandy Martin, Jaren Mitchell

Krátká recenze

Filmů s upíří tématikou už je natočeno opravdu hodně a nový snímek Adama Randalla se mezi nimi ztratí. Není ničím výjimečný a zoufale mu chybí více akce. Za celou dobu se divákům představí dvě akce a jejich technické zpracování není zrovna ideální. Režisér se spíše pokouší upíří tématikou navodit akční zábavu, která je mezi filmovými diváky velmi populární, ale jak se mu to povedlo, musíte posoudit sami.

Film lákal na zvučná jména účinkujících hereček (Megan Fox a Syndney Sweeney), ale dotyčné hvězdy se ve filmu sotva mihly. Naopak překvapením jsou určitě obě představitelky hlavních ženských rolí, Lucy Fry (dabing Kristýna Skružná) a Debby Ryan (Johana Krtičková), které jsou z celého filmu nejzábavnější.

Případ Sloane (Velká Británie / USA / Francie, 2016)

Případ Sloane je film Johna Maddena s Jessicou Chastain (na úvodní fotografii), Markem Strongem a Gugu Mbatha-Raw v hlavních rolích

John Madden (tvůrce filmu Zamilovaný Shakespear) vás přenese do vesmíru Elizabeth Sloane, ženy, která pracuje pro vládní záležitosti. Přesně tak se její pracovní pozice jmenuje na papíře. Ve skutečnosti je slečna Sloane lobbistka, odměřená, schopná a velice užitečná.

Elizabeth Sloane pracuje se svým týmem pro lobby, která úzce souvisí s konzervativní politikou amerického Kongresu. Ve své pracovní pozici se setká s ožehavými tématy jako je růst cen palmového oleje nebo regulace používání střelných zbraní.

Právě záležitost ohledně dostupnosti zbraní ji povede k tomu, aby se odpoutala od agentury, pro kterou pracovala a věnovala se této tématice z naprosto jiného úhlu.

Elizabeth Sloane je záludná, manipulativní postava, která vše posouvá do extrému: nemá žádné etické zábrany, nemá žádné morální překážky, žije a živí se pouze svou prací. Všechno, co není kariéra, pro ni není užitečné. Její osobní život je směřovaný pouze k práci, žije mezi hotely, rychlým občerstvením a placenými společníky.

Její postava a její volby se vymykají jakémukoli dojmu nebo chápání, protože to, co pohání Sloana a co hýbe touto ženou, nejsou peníze, ani moc, ani sex, ani úspěch.

Sloane miluje adrenalin a ten ji žene kupředu. Chce vyhrát ve všem a za každou cenu.

Krátká recenze

Jde o důmyslně propracovaný film s úžasnou Jessicou Chastain v nesmírně uvěřitelné roli mazané kariéristky, ve které se nejspíš právě trochu hnulo svědomí. Nebo ne? Hlavní postava si zakládá na tom, že je vždy o krok před ostatními, takže o překvapení není nouze. Dravá lobbistka má zatraceně dlouhé prsty, bystrý mozek a prořízlou pusu, že je radost ji sledovat. Není to film pro každého, ale potěší diváky, kteří mají rádi chytré filmy, ve kterém je divákova pozornost zatraceně důležitá.

Žena v okně (USA 2021)

Dětská psycholožka Anna Foxová žije sama na Manhattanu. Anna trpí agorafobií a její stav ji nutí trávit život doma, kde z okna druhého patra pozoruje všechny své sousedy, včetně rodiny Russellových, která se nedávno přistěhovala přes ulici. Užívá také velké množství léků a denně pije alkohol.

Jednoho večera navštíví sousedka Jane Russell Annu a spřátelí se. Setká se také s Ethanem, jejím dospívajícím synem, který naznačuje, že jeho otec Alistair je násilnický. Jednou v noci je Anna svědkem toho, jak je Jane v obývacím pokoji ubodána k smrti. Kontaktuje policii, ale ta jí nevěří a tvrdí, že všichni v rodině jsou v pořádku. Když se objeví Alistair s manželkou, Annu všichni považují za bláznivou alkoholičku. Jenže situace má jeden háček, žena, kterou vydává Aliastair za manželku, není tou ženou, se kterou se seznámila Anna a kterou viděla v tragické situaci.

Zmatená žena se rozhodne, že přijde na to, co se vlastně děje. Poté, co jsou ji připomenuty její vlastní tragické události, se žena rozhodne, že spáchá sebevraždu, protože se sama začne považovat za blázna, který má halucinace. Když si dává do pořádku své věci, objeví nedávno pořízenou fotografii své kočky, na které je v odrazu sklenice zachycená žena, kterou viděla Anna umírat. Má tak důkaz, že nešlo o halucinace.

Další herecké role obsadili: Fred Hechinger, Gary Oldman, Julianne Moore, Jennifer Jason Leigh, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Jeanine Serralles

Krátká recenze

Hlavní roli si zahrála Amy Adams (s dabingem Terezy Bebarové), a právě díky ní se film dá považovat za lepší průměr, protože je velice dobrou herečkou pro dramatický posazené role. Vzdáleně se film podobá stylu Hitchocka a místy dokáže diváky velice dobře napínat, ale téma mohlo být zpracované mnohem lépe. To, co filmu chybí, je prvek překvapení, který je u filmu založeného na napětí a zvratu zásadní.

 

Zdroj:

  • autorský článek