Rupert Grint slaví 32. narozeniny. Z roztomilého mouly vyrostl v charismatického herce, který zvládá i dramatické role

Rupert Grint slaví 32. narozeniny. Z roztomilého mouly vyrostl v charismatického herce, který zvládá i dramatické role
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rupert Grint se proslavil sérií filmů o Harrym Potterovi. Pamatujeme si ho hlavně jako vtipálka, který navíc zmotá, co může. Po Ronu Weasleym ztvárnil i vážnější role. Nicméně vážné momenty si užil i v kouzelnické sérii. Pojďme si je připomenout.

Rupert Grint dospěl a v několika rolích již dostal možnost ukázat, že kromě komediálního talentu, kterým si získal mnoho fanoušků, dokáže ztvárnit i vážnější role. Za zmínku stojí například válečný film Kříž cti (2012), kde hraje jednoho z pilotů, kteří byli sestřeleni v odlehlých horách a musí bojovat o přežití během kruté zimy. Objevil se také v hororovém seriálu Servant od Amazonu. Nicméně i jeho zatím nejslavnější role Rona Weasleyho ukázala, že dokáže ztvárnit kromě humorných chvil i dramatičtější momenty. Podívejte se na výběr pěti nejlepších.

 

5. Šachy v Kameni mudrců

Harry, Ron a Hermiona musí zastavit Voldemorta, který se snaží získat kámen mudrců a s ním nesmrtelnost. Jednou z překážek, kterou musí překonat, jsou šachy, v nichž však přátelé nahradí některé z figurek. A právě Ron obětuje svého jezdce, aby jeho přátelé mohli pokračovat v cestě. Nebýt jeho oběti, příběh by happy-endem neskončil. Je to jeden z nejsilnějších momentů filmu a mladičký herec v něm dokazuje svůj všestranný talent.

 

4. Záchrana Harryho z domácího vězení

Co na tom, že riskuje, že velmi zkomplikuje život nejen sobě, ale i své rodině. Když zjistí, že Harry je v domácím vězení a hrozí, že vůbec nenastoupí do školy, ukradne otcovo upravené létající auto a vydá se ho zachránit. Tomu se říká nezištné přátelství!

 

3. Sledujte pavouky!

Ron je moc dobře známý svou hrůzou z pavouků. Když proto v Tajemné komnatě na povel Hagrida mají sledovat pavouky, pronese jednu ze svých nejvtipnějších hlášek: „Sledujte pavouky? Proč to nemůžou být třeba motýli?!“ Nicméně nakonec strach překoná – kvůli svým přátelům a také proto, aby zachránil všechny spolužáky, kteří byli ve škole napadeni. Překonat sám sebe je jedna z nejtěžších věcí a Ron zde projevil skutečnou odvahu.

 

2. Starost o domácí skřítky

Když se Hermiona zasazuje o práva domácích skřítků, je všem tak trošku pro smích. Ani Ron její snahu příliš nechápe a pomáhá jí hlavně proto, že je do ní zamilovaný. Když ale v bitvě o Bradavice navrhne, že by měli dostat domácí skřítky do bezpečí, ukáže tím svoji citlivou stránku a zároveň dokáže, jak moc dospěl.

 

1. Zničení viteálu

V Relikviích smrti má Ron i slabší momenty. Už není jen tím vtipálkem, který vždy stojí po boku Harryho, ať se děje cokoliv. Trojice přátel dospívá, prožívá první milostné vztahy a zklamání a do toho se snaží zastavit největšího černokněžníka, který kdy byl. Není se čemu divit, že to s nimi dost zamává. Ron žárlí na Hermionu a nakonec ve slabé chvilce přátele opouští. Vrátit se rozhodne v pravou chvíli - zachrání Harryho a zároveň zničí jeden z viteálů. Cestu zpět najde díky Brumbálově daru. Když si posteskne, že mu jej Brumbál dal, protože věděl, že od svých přátel a zodpovědnosti uteče, utěší ho Harry jednoduše: Brumbál hlavně věděl, že se Ron bude chtít vrátit! Protože i když přátelé chybují, nakonec si k sobě vždycky najdou cestu zpět.