Dětská hvězda Lucie Vondráčková: Holka z „marmelády“, která milovala step

Dětská hvězda Lucie Vondráčková: Holka z „marmelády“, která milovala step
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve čtrnácti letech už byla Lucka Vondráčková známou osobností – měla za sebou nějaké filmové i seriálové role a moderovala hudební pořad Klub marmeláda, který režíroval její táta Jiří Vondráček. Talentovaná zpěvačka se věnovala baletu, stepu i divadlu.

Pro někoho zpěvačka, pro jiného herečka

Lucii Vondráčkovou mají někteří zapsanou jako zpěvačku, jiní spíše jako herečku. V pořadu České televize Osudy hvězd jí byl věnován jeden z dílů, ve kterém řekla, že se vždycky cítí být tím, za co ji zrovna považují ostatní. Když se tedy dostane do společnosti, jež ji vnímá více jako herečku, pak je herečkou. Totéž platí pro zpěvačku. Sama sebe pokládá navíc ještě za tanečnici. Od mládí měla ráda zejména step. Při něm prý mohla celé hodiny trénovat jediný krok, aniž by ji to omrzelo, a pořád to nebylo perfektní. Pohyb obecně byl pro ni odjakživa důležitý. S oblibou někam utíkala, takže si třeba zaběhla ráno na zkoušku, ačkoli věděla, že ji nic nenutí.

Zavzpomínala i na dávné lekce baletu, kdy byla ze všech děvčat nejhorší a jako dítě ji to hrozně štvalo. Viděla, že jiné holky se pohybují lépe a že jsou štíhlejší. To ji však neodradilo, naopak začala cvičit ještě usilovněji. Denně trénovala i doma, třeba dvě hodiny v kuse, a pak už byla alespoň na stejné úrovni jako ostatní.

Zamilovala si divadlo. Od patnácti hrála Julii

Z konzervatoře po čtyřech letech odešla, protože dostala angažmá v divadle. Už hrála tři roky Julii ve známém Shakespearově dramatu, začala s tím v patnácti. Rok chodila na francouzštinu a připravovala se na vysokoškolské zkoušky, v nichž uspěla. Hodně se tenkrát bála, protože většina lidí z konzervatoře na vysokou nechodí. Už jsou vlastně herci, takže se přesouvají do divadel. Lucie ale věděla, že by jí učení chybělo.

Lucie Vondráčková na křtu alba Letokruhy
Lucie Vondráčková na křtu alba Letokruhy | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Když tehdy ztvárňovala Julii, myslela jenom na divadlo a vlastně ani neuvažovala o tom, že by se vracela ke zpívání. I k němu si ale nakonec opět našla cestu. Narodila se 8. března 1980 v Praze a vyrostla v krásném uměleckém prostředí. Její máma malovala, takže kolem sebe měla obrazy, hudbu i zpěv. 

Už jako dítě si zahrála v několika známých seriálech a filmech, např. Území bílých králů (1991), Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993) nebo Hrad z písku (1994).

Hrad z písku vzala kvůli hereckým kolegům

V době, kdy vznikal romantický snímek Hrad z písku, moderovala teprve čtrnáctiletá Lucka Vondráčková hudební pořad Klub marmeláda, který se ne každému líbil a jehož zásluhou byla už tenkrát dost provařená. Režisérka Zuzana Zemanová-Hojdová proto původně chtěla obsadit někoho méně známého. Pak ale Lucii pozvali na druhé kolo konkurzu, v němž uspěla. Natáčení mělo začít koncem června, kdy chtěla mladá herečka odjet na školu v přírodě. Rozmyslela si to hlavně proto, aby měla šanci zahrát si po boku Karla Rodena, Jany Brejchové a Chantal Poullain.

Zahrála si rovněž v pohádce Šmankote, babičko, čaruj! (1998), v dramatu Na zámku (1999), v pohádce Královský slib (2001), v komedii Snowboarďáci (2004) nebo třeba v Troškově trilogii Babovřesky (2013, 2014, 2015).

Zdroje článku: