Kam zavál vítr dítě, které ve čtyřech letech oslnilo svět jako Barry ve filmu „Blízká setkání třetího druhu“ (1977)

Kam zavál vítr dítě, které ve čtyřech letech oslnilo svět jako Barry ve filmu „Blízká setkání třetího druhu“ (1977)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stejně jako mnoho jiných dětských hereckých hvězd, které si zahrály v úspěšných filmech, nepropadl ani Cary Guffey kouzlu stříbrného plátna a hollywoodskému pozlátku.

Natáčení spíš jako hra, nechyběli klauni a plyšáci

Cary se ocitl poprvé před kamerou ve svých čtyřech letech. Celý filmový štáb si blonďatého klučinu hned oblíbil. Režisér Steven Spielberg z něj byl doslova nadšený, protože kluk velice dobře spolupracovat a všechny své záběry většinou natočil na jeden pokus.

Film „Blízká setkání třetího druhu“ se stal obrovským hitem (hodnocení 81 %) a z chlapce byla najednou velice žádaná dětská hvězda. Stanley Kubrick o chlapce moc stál pro svůj plánovaný horor s Jackem Nicholsonem, ale vzhledem k hororovému žánru rodiče dítě na natáčení nepustily.

Skvělé vyhlídky na hereckou kariéru

Nadaný chlapec si ještě zahrál po boku Buda Spencera ve filmu „Šerif a mimozemšťan (1979) a Šerif a mimozemšťan 2 (1980). O mimořádně šikovného kluka, který se nestyděl a dobře spolupracoval se štábem, byl velký zájem, a tak si zahrál ještě ve snímku „Cross Creek“ (1983), což je životopisný snímek o mladé novinářce a stejný rok si zahrál ještě ve snímku „Stoker Ace“ z prostředí závodů NASCAR.

Další rok se chlapec objevil v hororu „Mutant“ a v dalším sportovním snímku, tentokrát z prostředí amerického fotbalu „The Bear“.

Přišel rok 1985 a tady se chlapec začal s herectvím loučit. Dorost do věku, kdy už si o aktivitách rozhodoval sám a herectví ho moc nelákálo. Rozloučil se v televizním filmu „Poison Ivy“ z prostředí letního tábora a zahrál si i ve slavné sérii „Sever a Jih“.

Změna

Ve třinácti letech tak od filmu odešla nadějná hvězda, kluk z Georgie. Sám Cary řekl, že ani na chvíli nepřemýšlel o tom, že by v dospělosti chtěl být hercem. Vystudoval marketing na univerzitě na Floridě a MBA v Alabamě. Svůj život tak zaměřil na finanční plánování.

V roce 1997 se oženil s manželkou Michelle, se kterou se seznámil na vysoké škole. Má dvě děti a trénuje dívčí fotbalový tým. Jeho žena je reportérkou pro Birmingham News.

Jeden ze svatebních darů byl od Stevena Spielberga, který na svou dětskou hvězdu nezapomněl.