Nenávidí ho všichni fanoušci seriálu Zlatá labuť. O své roli promluvil Ladislav Hampl

Nenávidí ho všichni fanoušci seriálu Zlatá labuť. O své roli promluvil Ladislav Hampl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když začala 1. série dobového seriálu Zlatá labuť, adeptem na největšího darebáka byl bezkonkurenčně Marek Záhoř, který využíval Báru Veselou a neštítil se žádné špatnosti. Ale časy se mění i v seriálu a možná jeho chování lze pochopit. Do života nedostal dobré karty.

Teď to vypadá, že se Marek Záhoř změnil k lepšímu, údajně kvůli Báře, kterou by chtěl zpět. Na vrchní příčku žebříčku darebáků se tak bezkonkurenčně vyšplhal ředitel Zlaté labutě Bouchner v podání Ladislava Hampla. Záludný a nepředvídatelný šéf tak hravě porazil i Němce Grubera, o kterém by se dalo říct, že je vtělené zlo.

A co na své herecké role říká sám herec?

Od dobového seriálu si odskočil i do jiného projektu, který si pochvaloval. Má za sebou natáčení filmu Úsvit, který je právě v kinech. Natáčelo se v mnoha lokacích v Česku i na Slovensku s velkolepým rozpočtem 90 milionů korun. Hampl byl nadšený natáčením v Tatrách a ani mu nevadilo, že pro dosažení věrohodné podoby trávil kvůli masce v maskérně 4 hodiny. To vše před tím, než vůbec přišli na natáčení ostatní herci. Další hodina ho čekala po natáčení.

O roli Bouchnera herec řekl, že svou postavu vidí asi stejně jako diváci. Je to podle něj bezskrupulózní prospěchář, výsostně negativní figura. Jako herec však musí takovou postavu obhájit, a to i přesto, že jako člověk chápe, že některé věci spojené s postavou jsou neobhajitelné. 

Když je však v roli Bouchnera, musí se chovat tak, jak je jeho charakter daný. Podle Hampla si Bouchner neuvědomuje, že dělá něco špatně.

Tuto roli vzal, přestože věděl, že se jeho postava bude postupem času hodně „negativně vybarvovat“, a to samozřejmě přináší i hodně negativní ohlasy diváků. Přijde mu i naprosto přirozené, že v případě takové postavy nedochází k „napravování charakteru“. Je přesvědčený, že takových lidí na světě bylo, je a bude hodně a nemá smysl to skrývat.

Když svou postavu porovnal s Gruberem, uvedl, že německou cestu Grubera chápe, dělal svou práci. Bouchner si však kolaboraci vybral a je docela možné, že takový člověk po válce vstoupil ke komunistům a začal bojovat proti kolaborantům.

Bouchner a Irena
Bouchner a Irena | Zdroj: TV Nova

Bouchner ještě v ději bude, a tak se diváci mohou těšit ještě na celou řadu jeho akcí, které mají stále jen jeden cíl. Získat větší moc, ve zdraví přežít válku a vytěžit z těžké doby vše, co jde.

Jak bylo v seriálu odhaleno, má tento lump velkou rodinu, a tak jediné, co mu lze přičíst k dobru, je to, že svým postojem k německé okupaci alespoň chrání manželku a děti.

Právě ochranářský instinkt je u seriálových postav velice zřejmý. I Gruber je velice ostražitý, pokud dojde na manželku. Petr se rozhodl svůj život přizpůsobit tomu, aby chránil celou rodinu. Hodně dokázal vydržet i Lukáš Mašek, jen aby chránil celou rodinu, přestože to Irena neocenila. Nakonec i ten Marek Záhoř dělal celou řadu věcí, aby chránil Báru, přestože neměl moc dobré vyhlídky, že to Bára ocení. Ona je však jediným blízkým člověkem, kterého má.

Zdroje článku: