Měli jste rádi Amy Farrah Fowler? Přesně tak, řeč je o přítelkyni Sheldona

Měli jste rádi Amy Farrah Fowler? Přesně tak, řeč je o přítelkyni Sheldona
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sheldon z Teorie velkého třesku je geniálním vědcem, který je nadprůměrně inteligentní. Jeho sociální život je na tom však znatelně hůře. Sheldon v seriálu žije společně s Leonardem a má velmi blízký vztah se svými dalšími přáteli jako Howard a Ind Raj.

Sheldon je typický šprt, u kterého by si každý myslel, že nikdy nebude mít holku. Jenže Sheldon si holku našel a je mu dost podobná.

Amy Farrah Fowler

Kdo vlastně je tato žena? Amy vyrostla jako typický nerd. Bez přátel, společensky nepohodlná, trochu zvláštní. Ale v seriálu působí jako tak nevinná a milá žena, že ji při všech strastech se Sheldonem musíme politovat. Amy je velmi inteligentní a se Sheldonem se doplňuje. Amy se vyvinula ve velmi loajální a oddanou přítelkyni Sheldona. Má nízké sebevědomí, což je hlavní důvod, proč vždy snáší Sheldona, když s ní nikdo jiný nechce chodit.

Amy jako Sheldonův anděl

Těžko si vůbec představit, že člověk, jako je Sheldon, dosáhne opravdového vztahu. Tak to vypadalo alespoň na začátku, scénáristi měli však jiné plány a do života Sheldona se připletla žena. Sheldon vykazuje vysoce svérázné chování a obecný nedostatek pokory, empatie a tolerance. Tyto vlastnosti přece jen nejsou do vztahu úplně ideální.

Sheldon a Amy, Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock

Vztah Sheldona a Amy

Tito dva se naučili velmi dobře spolupracovat, ale fungují většinou jen jako velmi dobří přátelé, vzhledem k téměř úplnému nedostatku romantiky v jejich vztahu. Sheldonovi je nepříjemný lidský kontakt a vše, co dělá, je velmi pošetilé. Zašel tak daleko, že vypracoval knihu pravidel pro svůj a Amyin vztah. Oddíl 5 dokonce uvádí: „Držení za ruku je povoleno pouze za následujících okolností: a) etherové straně hrozí pád z útesu, srázu nebo římsy; b) éterová strana si zaslouží srdečné potřesení rukou poté, co vyhrála ušlechtilou cenu; c) morální podpora při očkování proti chřipce.“ Amy je však na něj velmi vázána a je ochotna pracovat s jeho neurózami tak dlouho, jak je to nutné.

Amy, kterou hraje herečka Mayim Bialik, má jednu úžasnou schopnost. Tou je rozbrečet a zároveň rozesmát diváky v jeden moment. 

Zatímco zpočátku byla Amy jen ženskou verzí Sheldona, nakonec se proměnila v pečující osobu, která se stala Sheldonovým morálním kompasem. Jejích vztah sice připomínal přátelství a u Sheldona si nemůžeme být ničím jisti, ale u Amy je situace tak trochu jiná, ta v sobě zahrnuje nějakou tu lidskost, určitě více než Sheldon.

 

Zdroj: