Takto rapovala Mayim Bialik na začátku herecké kariéry. Od dob natáčení seriálu Kvítko se téměř nezměnila

Takto rapovala Mayim Bialik na začátku herecké kariéry. Od dob natáčení seriálu Kvítko se téměř nezměnila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U nás téměř bezejmenný, v zahraničí dobře známý seriál Kvítko. Hlavní roli tehdy svěřili teprve náctileté Mayim Bialik, dnes dobře známé jako Amy Fowler, přítelkyně Sheldona Coopera.

K Mayim se váže hned několik unikátních zajímavostí. Narodila se v roce 1975 v San Diegu, již její jméno ale napovídá židovským předkům. Její prarodiče emigrovali z Československa, Polska a Maďarska. Navíc se řadí do skupiny herců, kteří mají vysokoškolský titul a snadno by se uchytili ve vědecké sféře. Na University of California získala bakalářský titul z hebrejštiny, židovských studií a v oblasti neurovědy je držitelkou doktorského titulu. 

Čtěte také: Nový seriál Jima Parsonse a Mayim Bialik by měl brzy vyjít. Na koho a co se těšit

Za její první angažmá považujeme film Démon pomsty (1988), jen těžko ji ale najdeme v obsazení. Jednalo se spíše o komparz. Její mladou tvář byste našli také v seriálu, který se vysílal v letech 1987-1990. Ani role Ellie však nebyla její velkou šancí, dohromady měla okolo deseti vět v celém scénáři. Počátkem 90. let již začaly přicházet významnější role, včetně seriálu Kvítko. 

Čtěte také: Smrt Sheldona a vtipný překlep – těchto chyb si ani producenti seriálu Teorie velkého třesku nevšimli

Pilotní díl byl vydán v létě roku 1990 a první série odstartovala počátkem roku následujícího. Děj se soustředil na náctiletou Blossom Russo v podání Mayim Bialik, která se jako Američanka s italskými kořeny musí vypořádat s nestandardním dospíváním. Matka opustila rodinu, aby se mohla odstěhovat do Paříže a soustředit se na vlastní kariéru. Výchova Blossom a jejich dvou starších bratrů připadla plně do rukou otce Nicka (Ted Wass). Starší z bratrů Tony (Michael Stoyanov) se zotavuje ze závislosti na alkoholu a drogách, prostřední sourozenec naplňuje představu typického sportovce s dutou hlavou. Navzdory všem rodinným strastem však stojí po boku Blossom její nejlepší kamarádka Six (Jenna von Oy).

Čtěte také: Hvězda Teorie velkého třesku snědla vlastní placentu. Zajímavosti o herečce oblíbeného „nerd“ seriálu

Seriál se těšil oblibě celých pět sérií, s více než stovkou epizod. Mayim se musela v roli dospívající dívky potýkat se všemi tehdejšími strastmi, které společnost přinášela. Komediální drama se dotklo témat jako rozvod, alkohol, drogy nebo život děvčete, které je v domácnosti obklopeno pouze muži.