Zpátky do minulosti: Jak zasáhla smrt Richarda Webera Rozinu Maléřovou z Ulice?

Zpátky do minulosti: Jak zasáhla smrt Richarda Webera Rozinu Maléřovou z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Smrt je smutná vždy. V případě, že přijde o život mladý člověk, je celá událost o to tragičtější. Nejinak tomu bylo v případě Richarda Webera, který přišel o život naprosto zbytečně. Jak se s tím vypořádala Rozina? 

Rozina se do Ulice přistěhovala z Moravy společně s rodiči a mladším bratrem Filipem. Začátky pro ni nebyly vůbec jednoduché. Změna to byla velká a Rozina si prošla dokonce šikanou ze strany spolužačky Lucie Weberové. Celé toto období pro ni bylo velmi náročné, ale hodná a milá Rozina to nakonec zvládla, a dokonce se po nějaké době začala věnovat modelingu a s Lucií se začala opět bavit.

Lucie nebyla jediný člen z rodiny Weberových, ke kterému si Rozina našla cestu. Seznámila se totiž také s jejím bratrem, který se do ní velmi rychle zamiloval. A ani on jí rozhodně nebyl lhostejný. Velkým problémem v jejich vztahu ale byl vztah k intimnostem. Richard by rád postoupil o krůček dál, ale Rozina se necítila ještě připravená. Začali se ve vztahu odcizovat a Richarda to dost štvalo. Jednoho večera, kdy měl pro Rozinu připravené překvapení se tak opil a pod vlivem alkoholu sedl do auta. Bohužel to dopadlo tragicky a Richard tragicky zahynul. 

Anna Kadeřávková (Rozina) a Johan Mádr (Richard Webber) tvořili pár i ve skutečnosti, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Rozina se tuto zprávu dozvěděla ve škole a samozřejmě byla naprosto v šoku. Nemohla uvěřit tomu, co právě slyšela. Velmi rychle se dostavily také výčitky svědomí. Rozina se bála, že za Richardovu smrt může nepřímo právě ona. Tato velmi negativní zkušenost a obrovský žal jí také přinesl velkou krizi víry. Rozina byla vždy věřící, ale po tomto zážitku se nedokázala smířit s představou, že by Bůh něco takového dopustil. Velkou oporou se jí tak stala nejen rodina a kamarádky, ale také farář Ryba, který s ní na toto téma trpělivě mluvil. 

Smrt Richarda zasáhla Rozinu opravdu velmi. Nakonec ale zvládla dostat se z nejhoršího a začala zase žít. Ve svém životě si sice ještě nějakým trápením prošla, ale nakonec vše dobře dopadlo a Rozina odjela do světa nabrat zkušenosti. Kromě zkušeností zde také našla novou lásku a vdala se. 

Zdroj článku:
  • Autorský text