Výměna manželek: Věděli jste, že až 40% párů přihlásí muži, protože chtějí, aby ženy věděly, jaký mají doma poklad?

Výměna manželek: Věděli jste, že až 40% párů přihlásí muži, protože chtějí, aby ženy věděly, jaký mají doma poklad?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Štáb, který už druhé desetiletí navštěvuje s kamerami české domácnosti, má možná ten nejlepší přehled, jak české rodiny fungují, a právě díky těmto kamerám můžeme do cizích životů nahlédnout v roli diváků.

Pokud někomu připadá, že jsou do pořadu vybírány pouze rodiny, které nějakým způsobem vybočují z mantinelu „normální rodiny“, režisérka Jana Rezková opakovaně ujišťuje diváky, že tomu tak není a extrémní rodiny do natáčení nezařazují.

Hodně vtipně Rezková odpověděla pro iDnes, proč netočí v extrémních rodinách:

„Protože se nenašel nikdo z našich režisérů, kdo by tam chtěl na deset dní jet. Jedině v kombinézách.“

Dodala také, že dalším důvodem je morální aspekt a nechtějí vystavit veřejnosti někoho, kdo žije ve skutečně hrůzných podmínkách, které si většina diváků neumí ani představit. Má pocit, že by to bylo neuctivé.

Samozřejmě rodiny musí být nějakým způsobem „použitelné“, což je výraz, který Rezková vysvětlila. Lidé, kteří jsou pro natáčení vhodní, musí mít určité komunikační schopnosti a musí je mít oba z páru. Tak se stane, že z deseti rodin je to třeba jen jedna rodina, která s přihláškou uspěje a vyhovuje potřebám natáčení.

Štáb jezdí na základě přihlášky na obhlídku, kde zjišťuje, zda budou oba manželé schopni pořadu něco dát. Často se stává, že žena dokáže dvě hodiny mluvit a její muž mlčí. Taková dvojice pro účely natáčení vhodná není.

Za roky už také štáb ztratil původní nadšení a naději, že když si s lidmi mimo kameru promluví, mohou něco změnit. Dříve se o to štáb snažil, ale za ty roky už pochopili, že je to zbytečné. Nejsmutnější je podle režisérky vidět děti, které vyrůstají prakticky sami, bez zájmu rodičů.

A co třeba režisérku potěší?

„Hodně mě dokáže potěšit, když během roztočeného dílu vstoupím někam do hospody, kde je puštěná televize, je zrovna středa a chlapi sedí kolem obrazovky a sledují Výměnu manželek a celou dobu to hlasitě komentují.“

A ozve se: „Já tý mojí starý musím koupit kytku, protože když tohle vidím, tak ona je fakt poklad.“

Muži se do Výměny hlásí poměrně často a když ženy uvádí důvod přihlášení, že chtějí, aby si jich partneři začali vážit, muži to mají podobné a chtějí, aby ta jejich pochopila, že jsou nejlepší.

z natáčení, zdroj: TV Nova
Zdroje článku: