Nákaza (2011): Koronavirus oživil zájem o téměř zapomenutý film

Nákaza (2011): Koronavirus oživil zájem o téměř zapomenutý film
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snímek Nákaza amerického režiséra Stevena Soderbergha přišel do kin na sklonku roku 2011 a pak z nich zase odešel. Byl to jeden z těch filmů, který nevyvolal rozruch, nepřipoutal zvláštní pozornost, nesklidil převratný úspěch ani nepropadl. S panikou okolo šířícího se koronaviru si však na něj diváci rychle vzpomněli.

Zatímco v loňském roce se Nákaza nedostala ani do první stovky nejpůčovanějších DVD, letos v únoru se v USA vyšplhala hned na desáté místo. V současné době tak jde o druhý nejsledovanější film od společnosti Warner Bros. 

Děj popisuje bleskové šíření neznámého smrtelného viru, které vrcholí panikou a zhroucením celé společnosti. "Záměrně jsme film koncipovali jako varovný. Při natáčení jsme spolupracovali s odborníky," uvedl producent Michael Shamberg.

Na stránce Nákazy ve filmové databázi IMDB přibývají nové komentáře. "Film odvádí dobrou práci, protože ukazuje, jak se virus může šířit nepatrným kontaktem, třeba už jenom při doteku dveřní kliky nebo skleničky na víno," míní jeden z diváků.