Dějiny násilí (2005): Film oceněný za nejlepší adaptovaný scénář

Dějiny násilí (2005): Film oceněný za nejlepší adaptovaný scénář
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Millbrooku v Indianě žije majitel bistra Tom Stall se svou rodinou. Jednoho dne Tom v sebeobraně zabije dva nebezpečné kriminálníky, čímž se stává pro ostatní hrdinou – zachránil tak mnoho životů.

Jeho život se ze dne na den otočí vzhůru nohama, stává se slavným, ale on hledá cestu zpět k životu původnímu. Do cesty mu vstoupí záhadný muž Carl. Kdo je tento podivuhodný a nebezpečný chlapík? Jaké plány má s Tomem? Zachrání Tom svůj vztah a rodinu?

Film je založen na komiksovém příběhu

Jako předloha ke scénáři filmu posloužil komiks Johna Wagnera, který stojí také za dílem Soudce Drado a kreslíř Vinc Lock. Znáte Deathmetalovou skupinu Cannibal Corpse? Tak i za jejími ilustracemi bookletové verze stojí John Wagner.

Film byl konečnou stanicí pro VHS kazety

Rozpočet filmu byl kolem 32 milionů dolarů, celosvětově vydělal jednou tolik. Tento film je oficiálně posledním, který vyšel na VHS.

Role hlavního hrdiny byla nabídnuta někomu jinému

Hlavní roli Toma ve filmu ztvárňuje oblíbený herec Viggo Mortensen a roli jeho manželky obsadila Maria Bello. Původní obsazení však bylo nabídnuto hercům jako je Thomas Jane a Harrison Ford. Maria Bello je ve filmu matkou Ashtona Holmese, ve skutečnosti je ale o pouhých 11 let starší.

Střípky z natáčení

I když se William Hurt ve filmu objevil pouze v jedné scéně, přesto byl za ni nominován na Oscara za vedlejší roli. Lupiči, kteří se objeví na začátku se jmenují Leland a Orser. Že jsou vám tato jména povědomá? Jistě  Leland Orser je oblíbený herec, který se objevil například ve snímku Sedm.

Na film se můžete těšit v úterý 21.7. ve 22.05 na televizi Nova Cinema.