Michal Kern z Ulice slaví dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jeho roli v Ulici?

Michal Kern z Ulice slaví dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jeho roli v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některé postavy nás provázejí seriálem Ulice už spousty let. Jiné jsou jen epizodní, ale pro diváky jsou i tak velmi zapamatovatelné. Mezi tento druhý typ hrdinů se řadí i Michal Kern, který si v nekonečném seriálu TV Nova střihl roli záporáka Patrika. Málokdo by věřil, že tento fešák slaví 25. září už 43. narozeniny.

Postava Patrika zamávala s emocemi nejednoho diváka. Přišel tam jako celkem nenápadný mladý muž, ale velmi brzy se ukázalo, že není ani nenápadný ani férový. Naopak, jeho minulost byla temnější a zlověstnější než u kterékoliv jiné postavy seriálu. Patrik se stal drogovým dealerem a drogy změnily celou jeho osobnost. Když se tak začal snažit znovu navázat vztah se svou expartnerkou, kterou nebyl nikdo jiný než Adriana Pešková (hraje ji Šárka Vaculíková), začalo to být víc než zajímavé.

Sex v Ulici

V nekonečném seriálu se odehrají snad všechny možné i nemožné scény. I Ulice nám tak nabídla všelicos – něco jsme očekávali, něco nás dokázalo překvapit, rozesmutnit i rozzuřit. To, k čemu se schylovalo mezi Patrikem a Adrianou, sice překvapilo jen málokoho, ale stejně většina diváků tajně doufala, že Adriana Patrikově svodům nepodlehne. Jenže se stalo a dvojice se spolu vyspala. Naivní Adriana se nechala doslova „ukecat“ a v pohnuté, rozesmutnělé náladě s Patrikem opět souložila, a to i když si slíbila, že už to nikdy neudělá. A o drama bylo rázem postaráno.

Michal Kern hrál v Ulici Patrika, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Herec mnoha tváří

Milovníci televizních seriálů české produkce si herce Michala Kerna jistě všimli i jinde než jen v Ulici. Nepopiratelné je, že hrál ve velkém počtu seriálů a nadále v tom pokračuje. Nejnověji ho můžeme vidět ve třídílné minisérii Případ Roubal, případně v letos uváděném filmu Arvéd. V jeho filmografii toho ale najdeme o dost víc. Hrál v seriálech Letiště, Obchoďák, Borgia, Doktor Martin, Specialisté, Policie Modrava, Modrý kód, Kapitán Exner, Ohnivý kuře, Krejzovi, Slunečná, Poldové a nemluvně nebo Dáma a král. Jako jednomu z mála herců mu nevadí pendlovat mezi různými televizními stanicemi a najdeme ho jak v počinech veřejnoprávní televize, tak i v projektech soukromých televizních stanic.

Zahraniční zkušenosti

Herec Michal Kern vypadá stále velmi mladistvě a šarmantně. Proto není s podivem, že získal i několik výrazných zahraničních zkušeností, které jeho hereckou úroveň posunuly ještě výš. Za nejvýznamnější zahraniční projekt lze považovat určitě americký film The Affair of the Necklace (Aféra s náhrdelníkem), natáčený částečně i v Česku a uvedený v roce 2001. V něm si zahrál společně s Hilary Swank.

Kromě toho náš oslavenec hraje také v divadle a za svou kariéru jich vystřídal už nespočet. A my mu k jeho narozeninám přejeme, ať se mu i v budoucnu daří stejně skvěle jako dosud.

Zdroje článku: