MasterChef Česko: V první venkovní týmové výzvě hrálo hlavní roli pivo a největší hvězdou byla Joy

MasterChef Česko: V první venkovní týmové výzvě hrálo hlavní roli pivo a největší hvězdou byla Joy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Joy pivo nepije a ani kotlíkový guláš nebo buřty na pivu nepatří mezi jídla, která by znala. Přesto se škodolibě porotci rozhodli, že z ní udělají kapitánku jednoho z týmů. Druhým kapitánem se stal Štefan.

Když si kapitáni měli rozdělit hráče do týmu, o Kubu byl největší zájem. Nejprve si ho vybral Štefan, ale Joy si prosadila, že dáma má přednost, a do týmu ho tak získala ona. Spolu s Martou, Honzou, Luckou, Petrou a Márou vytvořili tým „růžových“.

V týmu kapitána Štefana se ocitla Tereza, Zdeněk, Péťa, Žaneta, Anička a Adam. Nutno dodat, že Adam byl k ničemu, protože se hned pořezal a s jednou rukou toho moc nezvládl. Kamera v něm ovšem našla zalíbení, takže jeho oduševnělý úsměv z hlavy hned tak nedostanete.

Úkolem obou týmů bylo na nádvoří pivovaru uvařit vlastnoručně vyrobené buřty na pivu a kotlíkový guláš na ohni. To vše bylo ve 40 porcích určeno pro zaměstnance pivovaru, hasiče a přátele místní značky piva. Jedna porce potom připadla porotcům.

soutěžní týmy
soutěžní týmy | Zdroj: TV Nova

Na rozjezd přišel zátěžový test v pokrájení co největšího množství cibule najemno. Ta se potom hodí k vaření.

Šedí se sice rvali o pytle cibule tak, jako kdyby si hodně věřili, ale se zraněným Adamem neměli šanci všechno zpracovat. Zdeněk se sice snažil, a dokonce dostal i pochvalu od poroty, ale konkurenční růžový tým dokázal nakrájet za půl hodiny 20 kg cibule, což bylo o 6 kg víc než u šedých.

Už předem bylo avízované, že vítěz v krájení cibule dostane velkou výhodu. Nikdo nečekal, že bude tak velká!

šedý tým
šedý tým | Zdroj: TV Nova

Joy mohla ze sousedního družstva vyřadit jednoho soutěžícího. Mohla sice jednat „s nadhledem“ a vyřadit nepoužitelného Adama, ale Joy je bojovnice a výhoda bezpečí balkonu pro další vyřazování byla dost velkou motivací, aby jednala jako stratég. Šedým vyřadila Terezu, praktickou a velmi šikovnou kuchařku.

Na uvaření jídel měli soutěžící 150 minut. Růžový tým si zvolil na guláš hovězí maso a porotci se tvářili, že tím výzvu prohrál. Šedý tým si vzal vepřové, které není tak náročné na přípravu.

U Štefana v týmu vše zásadní odpracoval Zdeněk a Štefan jako kapitán selhal. Joy sice o české kuchyni nic neví, ale dokázala tým povzbuzovat a držet pohromadě. Takže i to hovězí bylo nakonec uvařené.

hostina
hostina | Zdroj: TV Nova

Šedý tým si chtěl trochu „šplhnout“ a udělat karlovarský knedlík. Jenže to se jim moc nepovedlo. Hodinu před koncem porota přišla s dalším úkolem. Tím bylo upečení preclíků jako přílohy k jídlu. Recept byl sice dodán, ale vypadalo to, že křupavé pečivo dalo soutěžícím hodně zabrat.

O vítězném týmu nakonec rozhodli strávníci, a tak příště bude edm amatérských kuchařů z bezpečí balkonu přihlížet tomu, jak ostatní proplouvají vyřazovacími výzvami.

Zdroje článku: