Kvíz: Naše otázky k seriálu Bylo nás pět vás vrátí zpátky do dětství

Kvíz: Naše otázky k seriálu Bylo nás pět vás vrátí zpátky do dětství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bylo nás pět je skvělý dětský seriál, který na obrazovkách nejen České televize můžeme vídat několikrát do roka. Zavzpomínejte s námi na hlavní postavy a jejich lumpárny. Schválně, na co všechno si dokážete vzpomenout?

Pět kluků a nespočet příběhů

Jak již název napovídá, seriál vypráví příběhy pěti kamarádů. A sice Edy Kemlinka, Antonína Bejvala, Čeňka Jirsáka, Zilvara z chudobince a Petra Bajzy. Ti v každém díle prožívají jiná dobrodružství. Dětští herci v té době nebyli příliš známí. V celém seriálu se ale objevily postavy, které stojí za připomenutí.

Rampepurda se zamilovala do herce Jiřího Langmajera

Menší, zato ale velmi výraznou roli hrála herečka Barbora Srncová. Ta se objevila v roli služebné Kristýny. Péťa Bajza jí přezdíval Rampepurda a ona se nakonec zamilovala. Jak to ale s herečkou bylo ve skutečnosti? Barbora Srncová dodnes patří k úspěšným českým herečkám, i když na velké filmové role zatím čeká.

Barbora vystudovala konzervatoř. Herecký talent zdědila po svých rodičích. Mezi její nejznámější role patří ta v pohádce Lotrando a Zubejda, v seriálu Případy detektivní kanceláře Ostrozrak nebo ve filmu Honza a tři zakleté princezny. Naposledy jsme ji mohli v roce 2014 vidět v pohádce Princezna a písař.

Langmajer již 30 let patří k neobsazovanějším hercům

To jejím milým, do kterého se v seriálu Rampepurda zamiluje, byl herec Jiří Langmajer. Ten má za sebou desítky divadelních i televizních a filmových rolí. Aktuálně žije po boku herečky Adély Gondíkové. Naposledy natočil filmy jako Ostrov, Poklad, Franta mimozemšťan nebo Bezva zuby na zásnuby.

 

Zdroje článku: