Kino z gauče: Novinky z nabídky Netflixu, HBO MAX, SkyShowtime s českým dabingem

Kino z gauče: Novinky z nabídky Netflixu, HBO MAX, SkyShowtime s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečně máme okurkovou sezónu za sebou a novinky se na nás řítí ze všech stran. S počasím, které je trochu nevyzpytatelné, tak dobrý film nebo minisérie pomohou zvednout náladu.

Netflix

Kdo je Erin Carter?

Nová sedmidílná minisérie VB/USA s českým dabingem

Erin Carterová je maminka a učitelka. To však není vše a Erin má velké tajemství, které chce pohřbít. Bohužel minulost ji dožene, aniž by na to byla připravená.

Děj je hustý, plný zvratů. Erin nedokáže úplně zapadnout a občas použije své výjimečné bojové schopnosti, což se jí nevyplatí, protože jeden ze zločinců pří loupeži v supermarketu jí pozná a oslovuje ji jako Kate.

Další zločinec vstoupí do jejího domu a vyhrožuje jí, že si vezme její dceru. Erin ho zabije a s pomocí přítele policisty se zbaví těla. A na světlo vyplouvá jedna záhada za druhou. Divák se rozhodně nudit nebude, přestože občas se z děje stává pořádný chaos.

Hacker

Akční thriller USA s českým dabingem

Chris Hemsworth jako hacker Hathawaye dostane druhou šanci. Pokud se mu podaří pro vládu chytit nebezpečného hackera, který zlikvidoval jaderný reaktor, zbytek trestu mu bude prominut. Příběh ze světa kybernetických útoků a počítačových krádeží proti sobě staví dva silné soupeře, a protože ve vzduchu je další plánovaný úder, času už není mnoho.

HBO MAX

Lion

Silný lidský příběh vznikl ze spolupráce VB, USA a Austrálie. Film získal šest nominací na Oscara a v nabídce je s českým dabingem.

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii.

Chappie

Americké Sci-fi s českým dabingem

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění.

Chappie byl stvořený k tomu, aby se učil a cítil jako člověk. Poté, co byl unesen dvěma zločinci stává se adoptivním synem v podivné a dysfunkční rodině.

SkyShowtime

The Calling

Americký dramatický seriál s kriminální zápletkou a s českým dabingem

Detektiv newyorské policie Avraham Avraham (Wilbusch), který se řídí hlubokým smyslem pro duchovní a náboženské hodnoty, je přinucen pochybovat o svých vlastních lidských hodnotách, když se rutinní vyšetřování obrátí vzhůru nohama. Policejní oddělení prověřuje několik podezřelých z incidentu s bombovým poplachem a výhrůžkami. Stupňuje se napětí ohledně možnosti, že by mohlo jít o skutečnou bombu.

Informátor

Nový maďarský seriál si už získává uznaní. V osmi epizodách s českým dabingem.

1985, Maďarsko. Geri se stěhuje do Budapešti, aby studoval na vysoké škole. Připojí se k elitě univerzitního kampusu: reformistické skupině vedené studentem jménem Szava. Geri má však tajemství. Byl pověřen Státní bezpečností, aby na Szavu donášel. 

Solidní minisérie, která pro našince nebude sice nijak překvapivá, protože u nás to za komunistů vypadalo dost podobně, ale nic to nemění na tom, že téma je to vděčné. Tady hraje prim sympatické obsazení. Tvůrci mohli ještě trochu víc vyhrotit děj kolem hlavní postavy. Přece jen je to záporák.

Zdroje článku: