HIV pozitivní hrdina v Ordinaci v růžové zahradě 2. Kdo další se dostane do nebezpečí

HIV pozitivní hrdina v Ordinaci v růžové zahradě 2. Kdo další se dostane do nebezpečí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je hříčkou osudu, jak se dva nerozlučitelní přátelé z minulosti mohou stát největšími nepřáteli. O to větší nevraživost mezi nimi může nastat, když se jim do již tak napjatého vztahu připlete krásná žena. Pomsta pak může mít fatální následky.

Za studijních let bývali Dan a Patrik nejlepšími kamarády. Užívali si mládeneckého života, oslňovali kolegyně ze studií a za všech okolností drželi při sobě a táhli za jeden provaz. Časy se ale výrazně změnily, a také se změnily jejich osobnosti. Zdá se, že přátelství na život a na smrt přechází v nepřátelství na ostří nože. 

Patrik Mára se po svém návratu z Ameriky nepředvedl v nemocnici v tom nejlepším světle. Pravdou je, že na kopání okolo sebe měl trochu nárok, vždyť ho jeho manželka Táňa nejdříve podvedla, a nakonec i opustila kvůli jinému muži, kolegovi Kratochvílovi. Později tomu nasadila korunu a sblížila se s Patrikovým otcem, primářem Márou, se kterým čeká dítě. Patrik tedy měl právo zlobit se na celý svět a pod vlivem hořkosti a zrady připravit i pár podrazů, nicméně mu takové chování nebylo vlastní a po několika karambolech konečně otevřel oči. 

To Dan se nad sebou zamyslet a pozastavit se nad tím, jak se chová, nehodlá. Podej mu prst a on ti ukousne celou ruku. Takový je jeho přístup k Patrikovi. Nesmíří se totiž s tím, že by Bibi, kterou se usilovně snaží svést již dlouhou dobu, dala přednost zrovna Patrikovi. Vždyť on byl a je přece ten nejlepší a každý, i jeho nejbližší přítel, je na něj krátký. Vděčnost za to, jaké všechny maléry za něj Patrik vzal na sebe, nebo je zametl pod koberec, Danovi vědomě také chybí. Naopak se mu snaží škodit, jak může. 

Tentokrát ale Dan zajde až příliš daleko a vědomě ohrozí Patrikův život. Ukáže jen svou zbabělost, když na něj přehodí případ pořezaného mladého muže. Jenže mu nesdělí podstatnou věc, a to, že je pacient HIV pozitivní. Bohužel Bibi při společné hádce zaviní, že se Patrikovi dostane do rány nakažená krev, když ho vlastní vinou zraní. 

Patrik se posléze dozvídá od ošetřeného mladíka, že bere léky proti propuknutí nemoci AIDS. Konfrontuje Dana před Bibi a celým týmem, ale Dan se k ničemu nepřizná. Pravdu neřekne ani Brigitě. Ta mu už ale nevěří ani slovo. Dan, celý rozčílený, vtrhne Patrikovi do bytu a strhne se rvačka, při které poteče krev...

Zdroj článku: