Ingrid Šmídová z Ulice, Jana Sováková

Ingrid Šmídová z Ulice, Jana Sováková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká herečka Jana Sováková bavila diváky televize Nova pravidelně každý všední den v seriálu Ulice v roli Ingrid Šmídové, ředitelky kadeřnictví. V roce 2007 byla postava Ingrid po úraze upoutána na invalidní vozík, ale později se vyléčila a opět se postavila na nohy.

Jana Sováková se narodila v Praze 29. října 1976. Vystudovala střední výtvarnou školu a v roce 1999 úspěšně absolvovala pražskou DAMU. Přesto, že se po maturitě rozhodla vydat na hereckou dráhu, láska k umění jí zůstala a dodnes se věnuje výtvarnictví alespoň ve volném čase. Již během studií na DAMU vystupovala v divadle Ypsilonka, kde později působila také jako kostýmní výtvarnice. Zahrála si například v inscenacích Čujba, Alchymista, Rusalka, Prodaná nevěsta nebo Tři mušketýři.

Její první filmová zkušenost byla role v pokračování po dvaceti letech divácky velmi oblíbeného seriálu Nemocnice na kraji města. Od roku 2005 se Jana začala pravidelně objevovat v nekonečném seriálu Ulice a získala tak na popularitě mezi českými diváky. Herečka si zahrála také v seriálu z vodnického prostředí Neviditelní, v detektivní sérii Případy 1. oddělení nebo v komediálním seriálu Krejzovi.

Výtvarné nadání Sováková zužitkuje v pražském tetovacím salónu Bloody Blue Tattoo. Mezi jejími klienty byla například také česká herečka a kolegyně z Ulice Ilona Svobodová.