Co by to bylo za Vánoce bez Grinche. Původní vánoční film se dočkal i animovaného zpracování

Co by to bylo za Vánoce bez Grinche. Původní vánoční film se dočkal i animovaného zpracování
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na světě je plno lidí, kteří Vánoční svátky nijak neprožívají, ba dokonce je nemají rádi. Králem mezi nimi je rozhodně Grinch, kterého Vánoce otravují až tak, že se rozhodl zkazit je všem.

V roce 2018 se povedený Vánoční příběh dočkal nového zpracování, tentokrát ve formě animované pohádky. Až na pár drobných změn se v příběhu moc věcí neměnilo a ačkoli z pohledu dospělého člověka animovaná verze trochu zaostává za tou původní, děti si ji nejspíš užijí trochu více.

Grinch nejraději sedí ve své jeskyni a nechává se bavit svým psem Maxem, není to zrovna společenský typ. Svou jeskyni opouští pouze ve chvíli, kdy jeho spižírna a lednice zejí prázdnotou a nezbývá mu nic jiného, než sejít do vesnice a nakoupit. Pro své nákupy chodí do vesnice Kdesice, kde žijí samí pozitivně naladění lidé, kteří se vždy zdraví, povídají si, jsou k sobě zdvořilí a vypráví si o nejnovějších událostech, které se mají v obci přihodit. Zkrátka nic ro Grinche.

Jak ale trhá kalendář a zjišťuje, že zanedlouho bude Štědrý den, vůbec se mu na nákupy nechce. Čím blíže jsou Vánoce, tím více jsou obyvatelé Kdosic natěšení, dávají ozdoby na své domy, zpívají nalas koledy a kdesicosi.

Když ale Grinch zjišťuje, že letos mají být oslavy Vánoc ještě velkolepější, než tomu bylo v minulých letech, rozhodne se zakročit a něco s tím udělat. 

Grinch je opravdu mazaný trpaslík a tak zanedlouho přijde na ďábelský plán. Stačí sehnat pár sobů, sáně, vyrobit si plnovous, ušít si červené oblečení a ukáže Kdosicím, jak jsou Vánoce hloupé. V tu chvíli však netuší, že jedna holčička jménem Cindy má už dlouho počíháno na Santu Clause a připravila na něho past, aby ho mohla poprosit o speciální dárek pro její maminku.

Do pasti se chytne Grinch a tak jde plán obou aktérů do kytek. Jejich setkání ani změní životy Cindy, i Grinchovi.