Německá herečka, která se dokázala prosadit v Americe: Toto je Diane Krugerová

Německá herečka, která se dokázala prosadit v Americe: Toto je Diane Krugerová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před 45 lety se v malém německém městečku Algermissen narodila Diane Heidekrügerová. Jen málokdo si asi myslel, že by se z této malé holčičky mohla stát hollywoodská hvězda, která bude vynikat ve světoznámých filmech. 15. července oslavila narozeniny a její kariéra je více než geniální.

Kariéra se rozjela pomalu

Krugerová se nenarodila do herecké rodiny jako velký počet jejích kolegyň. Její otec byl specialista na počítače a matka pracovala v bance. Dokonce chodila na zcela normální školu a učila se tam balet. Až ve věku patnácti let se rozjela její kariéra, která ale vůbec nezačala herectvím. V roce 1992 byla objevena modelingovou agenturou a dostala pracovní nabídku v Paříži. Tam se poprvé odhodlala navštívit hereckou školu, aby mohla využít i šanci a objevit se před filmovou kamerou. To se jí povedlo, první menší roli získala ve filmu „Klavírista“ z roku 2002.

Krásná Helena z ní udělala hvězdu

Rok 2004 měl být pro Krugerovou rok definitivního proslavení, když si zahrála v eposu „Troja“ krásnou Helenu. Tato postava znamenala pro německou herečku kariérní skok, od té doby se totiž etablovala v hollywoodské smetánce. Ve filmu „Lovci pokladů“ si zahrála po boku Nicolase Cage statečnou Abigail Chaseovou, než se roku 2009 dostala do Tarantinova mistrovského díla „Hanební pancharti“.

Následující roky se objevila v minimálně jednom filmu za rok, a skoro vždy ukázala perfektní výkon. Na rok 2022 jsou s ní plánované dva nové snímky, a to „The 355“ a „Butterfly in the Typewriter“.

Rok 2004 měl být pro Krugerovou rok definitivního proslavení, když si zahrála v eposu „Troja“ krásnou Helenu.

Osobní život

Jako dítě si byla Krugerová jistá, že se z ní stane světově uznávaná baletka, jenže těžké zranění jí pokazilo taneční kariéru. Díky německému původu a modelingové kariéře v Paříži mluví plynule německy, francouzsky a anglicky, a tento multilingvální talent ukazuje velmi často ve svých filmech.

Aktuálně je provdaná za Normana Reedse, herce, kterého známe ze seriálu „Živí mrtví“. Její dřívější manželové byli Guillaume Canet a Joshua Jackson. Krugerová má jednu dceru.

 

Zdroj: