Krásnou Falbalu z Asterixe a Obelixe byste dnes sotva poznali. S péčí o děti si hlavu neláme, zato v modelingu válí

Krásnou Falbalu z Asterixe a Obelixe byste dnes sotva poznali. S péčí o děti si hlavu neláme, zato v modelingu válí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I navzdory řadě animovaných zpracování zůstává hraný film Asterix a Obelix z roku 1999 tou nejoblíbenější verzí. Věděli jste, že představitelka Falbaly je dodnes přední francouzskou modelkou?

Casta se narodila v roce 1978 v Normandii. Její otec je Korsičan, což jí zásadně dopomohlo ke kariéře modelky. Fakticky jde spíše o shodu náhod – když byla s rodinou na dovolené na Korsice, všiml si tehdy patnáctileté Leatitii fotograf Frederic Cresseaux, který ji následně přivedl do světa modelingu. 

Od konce 90. let pózuje pro ty největší světové značky, například L'Oréal Paris, Guess, Pepe Jeans, Victoria´s Secret, Ralph Lauren nebo Tommy Hilfiger. Objevila se na titulních stránkách těch největších módních magazínů včetně Vogue, Rolling Stone a ELLE. Jako ambasador několika jmenovaných společností vystupuje dodnes, spolupráci s Victoria´s secret však ukončila. Sama tento krok vysvětluje tím, že pro takovou značku měla příliš rebelskou image. 

Za krátko se Casta stala téměř národní doménou. Byla zvolena jako model pro bustu Marianne, francouzský národní symbol, který je postaven v radnici každého města. Terčem kritiky se stala ve chvíli, kdy se kvůli vysokým daním přestěhovala do Londýna. Zároveň se ale proměnila v politický nástroj, na jehož příkladu opozice kritizovala vládu pro stanovenou výši daní. 

Od modelingu se dostala také k herectví. Jejím debutem byl snímek Asterix a Obelix. Od filmu není daleko ani k divadlu, svoji premiéru na prknech si odbyla v roce 2004 jako hlavní role ve hře Ondine. I její herecká filmografie mezitím nabývala na rozměrech, za zmínku stojí titulní role v dramatu La jeune fille et les loups (2008). Nakonec se i sama Casta posadila do režisérského křesla, v roce 2016 na Filmovém festivalu v Cannes krátkometrážní snímek Ve mně. 

O svém osobním životě se s médii příliš nebaví, roli matky nepřikládá takovou důležitost jako svým uměleckým počinům. V roce 2001 se jí a fotografovi Stephanu Sednaoui narodila dcera Sahteene. Později se ale zasnoubila s hercem Stefanem Accorsi a společně měli dvě děti. Ani tento vztah nakonec nevyšel, v roce 2015 se dala dohromady s Louisem Garrelem, za něhož se také po dvou letech provdala.