Kdyby se tvůrci Chůvy k pohledání drželi původního plánu, nedočkali bychom se šťastného konce

Kdyby se tvůrci Chůvy k pohledání drželi původního plánu, nedočkali bychom se šťastného konce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh ztřeštěné slečny Fine a jejího šéfa Sheffielda je hlavně o tom, jak kolem sebe tihle dva zamilovaně krouží. Tvůrci přitom původně nechtěli, aby skončili spolu. Kdyby bylo po jejich, diváci mohli přijít o romantickou svatbu, dvojčátka a celé to pohádkové „šťastně až navěky“.

Kdysi populární sitcom Chůva k pohledání (The Nanny) s Fran Drescher v hlavní roli se vrátil na naše obrazovky. Americká televizní síť CBS ho vysílala mezi lety 1993 a 1999. Přestože od té doby uplynulo více než 20 let, o reprízy situační komedie je stále zájem. Herečka v ní ztvárnila Fran Fine z Queensu, která se jednoho dne stane chůvou tří dětí britského producenta z Broadwaye, pohledného Maxwella Sheffielda (Charles Shaughnessy), jenž s rodinou žije v přepychovém sídle na Manhattanu.

Základní příběh o tom, zda se výstřední a zábavná slečna s židovskými kořeny dá dohromady s atraktivním boháčem, doplňuje skvělé herecké obsazení s řadou hostujících hvězd (mj. Elton John, Whoopi Goldberg nebo Rosie O'Donell), působivá móda i chytlavá ústřední melodie. Co dalšího byste o seriálu, který má celkem šest sérií, měli vědět?

Rodilý Brit Shaughnessy prý neměl dobrý přízvuk

Když se The Nanny začala vysílat v Anglii, mnozí diváci si stěžovali na „špatně předstíraný“ britský přízvuk Charlese Shaughnessyho. Tvrdili, že by si měl procvičovat anglickou výslovnost pod dozorem Daniela Davise, jenž ztvárnil roli anglického komorníka Nilese. Jeden divák prý dokonce napsal Davisovi dopis, v němž mu navrhl, aby dal Shaughnessymu několik lekcí a rad, jak znít „britštěji“. Štáb se tomu tenkrát od srdce zasmál, protože Shaughnessy je rodilý Brit, původem z Londýna, zatímco Davis je Američan narozený v Arkansasu.

Postava Nilese je mimochodem jediná, která nemá příjmení – nebo přinejmenším nebylo nikdy zmíněno.

Pan Sheffield a slečna Fine neměli skončit jako pár

Chemie mezi Fran a panem Sheffieldem skvěle fungovala po několik sezón, ale k tomu, aby se opravdu dali dohromady, podle tvůrce Petera Marca Jacobsona nikdy nemělo dojít. Jednou prohlásil, že když je show postavena na neopětované lásce nebo na sexuálním napětí, je třeba to tak udržet. Jenže co čert nechtěl, hodnocení seriálu začalo klesat, což se časem přirozeně stává. Vedení CBS ale dalo Jacobsonovi nůž na krk. Pokud se Fran a Maxwell vezmou a bude to klapat, show může pokračovat další rok. Jestli se však nevezmou, bude sitcom zrušen. Takže nakonec byla svatba.

Pejsek CC Babcockové patřil Fran Drescher

Celé jméno roztomilého psíka znělo Chester Drescher. Že ve skutečnosti patřil herečce v hlavní roli potvrdila představitelka slečny Babcock, Lauren Lane, roku 2010 v talk show. „Byl zuřivě oddaný Fran. Nutili mě s ním dělat různé věci, např. zvedat ho nebo se k němu přibližovat, a on se mě snažil kousnout,“ prozradila během rozhovoru. Drescher dodala, že scénář napsali tak, aby v něm Chester nenáviděl CC, ale miloval Fran, protože to tak bylo i ve skutečnosti.

Teprve v poslední epizodě seriálu se diváci také konečně dozvěděli, jak zní plné jméno CC. Je to tedy „Castity Claire Babcock“.

CC Babcock
CC Babcock | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: