Milan Kňažko z Ulice slaví dnes narozeniny. Kolik byste mu hádali?

Milan Kňažko z Ulice slaví dnes narozeniny. Kolik byste mu hádali?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínáte, když měl lidi v Ulici pod palcem herec Milan Kňažko jako podnikatel a vlivný člověk Karel Stránský? Své obchody mimo jiné uzavřel i s Lumírem Nyklem nebo Tomášem Jordánem.

Milan Kňažko byl kontroverzní postavou

Herec Milan Kňažko měl tu možnost zahrát si v Ulici podnikatele a vlivného člověka Karla Stránského, který byl zvyklý všechno měřit penězi. Byl toho názoru, že všechno jde, když má člověk dostatek peněz. I proto měl opravdových přátel pomálu a na jedné vlně se nevezl ani se svými nejbližšími.

Možná, že některým divákům uniklo, že synem Karla Stránského byl Štěpán Stránský (herec Štěpán Benoni). Ten měl také bratra Marka Stránského. Vztah obou synů ke svému otci se měnil podle situace. Ve většině případů však synové Štěpán a Marek nesouhlasili s tím, jak jejich otec žil a jednal. 

Je nutné říct, že Milan Kňažko nebyl prvoplánový padouch, i když některé jeho aktivity byly dost za hranou. Diváci si na něj mohou pamatovat z doby, kdy Tomáši Jordánovi zařídil lepší pracovní místo výměnou za to, že zfalšuje výsledky u ekologické komise.

Tehdy Stránský bojoval za to, aby v Ulici vyrostl supermarket. K tomu potřeboval někoho, kdo dokáže ovlivnit ekologickou komisi, a tím byl Tomáš Jordán. Tomášovi se tehdy zdálo, že nějaká malá lež ho nezlomí, že ekologii splatí dluh příště.

Ve jménu manželství tedy na nabídku Stránského kývl. Ten mu dohodil lepší pracovní místo, s ním i automobil a bohužel i novou milenku. Když si Tomáš Jordán šel pro nový firemní vůz, svedla ho asistentka autosalonu a na krizi bylo zaděláno. Místo toho, aby skomírající manželství vyřešil, zasadil mu poslední ránu. Krize Báry a Tomáše se ještě více prohloubila, a nakonec šli od sebe. 

Karel Stránský tahal za nitky různých lidí a výjimkou nebyl ani Lumír Nykl  

V průběhu svého života navázal Karel Stránský spoustu známostí a kontaktů. Ve většině případů však jednal jen s lidmi, které nějakým způsobem využíval. Jedním z nich byl i Lumír Nykl. I ten se do pavučin Karla Stránského zamotal. Karel Stránský dosadil Lumíra Nykla na úřad, nebylo to však zadarmo.

Vlastně nic, co Karel Stránský pro ostatní dělal, nebylo zadarmo. A proto později přišel čas splátek. Všechno, co Karel Stránský dělal, přitom nedělal pouze pro sebe a svůj luxus, nýbrž pro své nejbližší. Snažil se vydělat co nejvíce peněz, aby zabezpečil komfort pro své dva syny. Svým počínáním se od nich více a více vzdaloval. Karel Stránský totiž nepochopil, že důležitější než moc a peníze je pozornost a přítomnost věnovaná svým nejbližším. 

Ačkoliv se Milan Kňažko už v Ulici neobjevuje, diváky může zajímat, že herec 28. srpna oslaví své 77. narozeniny.

Zdroj článku:
  • Autorský text