Novinky na Netflixu z posledního březnového víkendu

Novinky na Netflixu z posledního březnového víkendu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nádherné jarní počasí je tady a určitě jste neseděli celý víkend u filmů a seriálů, přesto si určitě velká část příznivců Netflixu najde čas na dlouho vyhlížený seriál Bridgertonovi s českým dabingem. A není to jediná novinka. Je z čeho vybírat!

Bridgertonovi (Bridgerton)

  • USA, 2 řada, 8 epizod

O druhé řadě seriálu jsme vám už psali, ale určitě stojí za zmínku i něco málo o autorce knižní předlohy Julii Quinnové, jejíž romány vyšly i v češtině.

Přestože knihy i seriál jsou občas kritizované kvůli historickým nepřesnostem, pro Netflix se tyto příběhy staly zatím nejúspěšnějším původním dílem. Jako předobraz pro seriál už posloužily tři z řady románů a ty se staly ve Spojených státech bestsellery, které se dostaly na seznam neprodávanějších knih podle The New York Times. Po úspěchu první série byl také zaznamenaný zájem o stylové dekorace pro domácnost, které odpovídají stylem zromantizovanému prostředí regentské Anglie. Nákupní mánie si dokonce vysloužila označení „efekt Bridgerton“.

Julie Quinnová boří zažité mýty, že příběhy „červené knihovny“ jsou pro neúspěšné ženy s nižším vzděláním. Ona sama se dokonce zúčastnila vědomostní soutěže The Weakest Link, která je obdobou české soutěže Nejslabší, máte padáka. Vyhrála 79 tisíc dolarů.

K psaní knih ji dohnala vášeň pro čtení romantických příběhů, což její otec vždy ostře kritizoval. A tak se rozhodla, že zkusí nějakou knihu napsat. Knižní sága byla nakonec přeložena do třiceti jazyků a Quinnová se stala členkou americké síně slávy romantických autorů.

Bridgerton je romantický, skandální a pohotový seriál, který oslavuje nadčasovost trvalých přátelství a hledání lásky, která vše přemůže. 

V seriálu hrají Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Polly Walker, Ben Miller, Bessie Carter a Harriet Cains a Julie Andrews jako hlas Lady Whitledown. 

Transformers: BotBots

  • Seriál USA, 10 epizod, animovaný film

Když v nákupním centru zhasnou světla, vyjdou BotBoti, aby si zahráli! Ve dne BotBoti tiše sedí na pultech obchodů a teprve v noci začíná to pravé dobrodružství. A nepřítel na sebe nenechá dlouho čekat. Na scénu přichází ochranka obchodu.

800 metrů (800 meters)

  • Dokument, Španělsko. minisérie 3 epizody

Děsivá událost se stala 17. srpna 2017 v Barceloně. Dodávka, která jela velkou rychlostí, najela na pěší zónu, který dělil Plaza de Cataluña od mozaiky Joana Miróa. Prostor byl plný lidí. Dodávka ujela 800 metrů, než se zastavila o těla lidí, která vláčela pod sebou. Ještě se ani lidé nevzpamatovali ze šoku a na světě byla další tragédie, tentokrát v Cambrils v Tarragoně. Šlo o precizně naplánované teroristické útoky mladých migrantů, o kterých se věřilo, že se integrovali do španělské společnosti. Dokument se zamýšlí nad příčinami takového jednání.

Zdroj: