Netflix se vydal do Afriky a tento dokument je audiovizuální zlato a fascinující film pro celou rodinu

Netflix se vydal do Afriky a tento dokument je audiovizuální zlato a fascinující film pro celou rodinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dokumenty na Netflixu jsou velmi často stejně oblíbené jako filmy s hollywoodskými herci. A mezi dokumenty patří zvířecí filmy mezi ty nejzajímavější. „Delta Okavanga: Kousek ráje“ sice není z ruky Attenborougha, ale přesto patří mezi nejlepší dokument posledních let.

„Kousek ráje“ pro oči i uši

Film jakéhokoli druhu vyžaduje dlouhodobé plánování, ale u filmu o divoké přírodě je pravděpodobně důležitější než při jakémkoliv jiném žánru. Není zde žádné studio, díky kterému by počasí nedělalo problém, s hlavními postavami není domluva, divokému zvířeti nelze nic nařizovat a opravdu hodně prostě záleží na tom, být ve správný čas na správném místě a pak doufat, že kamery vše zachytily.

Dlouhé záběry, detailní záběry, zpomalené záběry – kamerová práce se zdá být neuvěřitelně přesná, záběry jsou sestříhány a propojeny s nesmírnou kompetencí. Ať už jde o detailní záběry popraskané sloní kůže, zpomalené záběry lovících dravců nebo jednoduše panoramatické snímky bujné nebo vyprahlé krajiny – všechno je tak krásné, že během sledování nebudete chtít ani mrknout.  A aby neměly jen oči krásnou vzpomínku na film, je i hudba perfektně sehraná s obrazy.

Vypravěč 

Ale nejen hudba je laděna do různých scén, vypravěč Regé-Jean Page také přizpůsobuje svůj relaxující hlas okolnostem. Například horké chvilky mezi lvy jsou zinscenovány jako westernová patová situace, zatímco ptáci, kteří si navzájem kradou hnízdní materiál, jsou doprovázeni veselými a vtipnými poznámkami.

Obvykle jsou takovéto dokumentace produkované ikonou Davidem Attenboroughem. Tentokrát se ale jedná o film od německého režiséra Jashara Marktannera, i když samotná produkce má sídlo ve Velké Británií. „Delta Okavanga: Kousek ráje“

 

Zdroj: