Dnes v Ulici: Soňa opět prohrává s Magdou a Lumír je u své matky za padoucha

Dnes v Ulici: Soňa opět prohrává s Magdou a Lumír je u své matky za padoucha
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dějová linka rodiny Nyklů se jen tak konce nedočká. Vilma je totiž zamilovaná do Vildy, o kterém Lumír smýšlí jenom ve zlém. I proto Vilma odmítá Lumírovo pozvání na společnou večeři. Velké trápení má Soňa, která přemýšlí, jak Magdu dostat z hlavy Prokopova táty.

U Nyklů je zase pozdvižení

Ačkoliv na povrch prosakují informace, že Pavlíka už diváci v Ulici neuvidí a bude jej časem následovat i Vendula, o postavu Vilmy Nyklové se bát nemusí. Ta totiž chytla druhý dech a u sebe doma hostí Vildu Burdu, kterého potkala jen díky svému tabletu a sociálním sítím. Nejspíš ani ona netušila, že bude v osmdesáti ještě randit. Je z toho dokonale vyvedená z míry. A zírat nestačí ani Lumír. Podle něj se situace jeho mámy nevyvíjí vůbec dobře. Má za to, že je Vilda padouch, který jeho máti obere o všechny její úspory. Vrcholem je, že mu chce jeho matka připravit jeho oblíbené bramboráčky ze zelím. Aby ještě navíc měli nahoře nějaké intimnosti! To by bylo. Lumír poslouchá za dveřmi a Kateřině je pro smích.

Lumír si s Vilmou nemají co vyčítat

Nakonec se Vilma urazí, protože Lumír odmítne odvézt Vildu na nádraží. Prý už vypil pivo, a tudíž nemůže řídit. Vilma mu to nevěří a osočuje ho ze sabotáže jejího krásného vztahu. Lumír to opravdu přehání, to se musí nechat. Na druhou stranu, od koho tohle chování asi má? No samozřejmě, že od své matky. Té také nikdy nebyly po chuti Lumírovy ženy. Světlana i Kateřina si s ní užily své. Jedinou výjimkou byla Miládka. Ale to jen proto, že mu ji dohodila sama Vilma. Nemají si tedy co vyčítat.

Soňa nerada slyší, že u Prokopova táty je Magda pořád v kurzu

Osobní život se Čechové sype pod rukama. Na náladě jí nepřidá ani ranní výstup Magdy a Prokopa. Podle všeho Magda mluvila s jeho tátou. A ten se je pořád snaží dát dohromady. Proboha proč je Magda u Prokopova táty tolik oblíbená? Byla by na tom podobně, kdyby ji tam Prokop vzal? Jenže podle všeho se Prokop nechce vázat. Vyhovuje mu to tak, jak to je. Je to přesně jeho styl, na který si Magda nemohla zvyknout. A vypadá to, že to přestává stačit také Soně. Zatím Prokopa utáhne na romantice v její tajné pracovně. Ale co dál?

Prokopovi život bez závazků vyhovuje

Je to s podivem, ale Soňa je přesně to, co Prokop hledal. Ještě, že na škole zůstal. Ačkoliv je úplně odlišná než Magda, kterou Mirkovi odvlekl od oltáře, je spokojený. Možná je to tím, že vztah s ní na něj neklade žádné větší nároky. Nemusí se extra snažit. Soňa na rozdíl od Magdy nemluví o společných snídaních a ani po něm nevyžaduje, aby dával klíče do misky... Jak dlouho ale tahle idylka potrvá? Do té doby, než Soňa začne chtít víc.

Zdroj článku:
  • Autorský text