ZOO: Jak prožívala Michaela Pecháčková natáčení únosu a za koho se u diváků přimlouvá

ZOO: Jak prožívala Michaela Pecháčková natáčení únosu a za koho se u diváků přimlouvá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anče, které doma neřeknou jinak než Sid, se občas přihodí nepříjemné věci. Její zvědavost, nadšení pro spravedlnost a vášeň pro rozkrývání záhad ji tentokrát dostanou do opravdu nebezpečné situace. A vše se ještě zkomplikuje, když vyjde najevo, že je Sid z bohaté rodiny.

Herečka Michaela Pecháčková si tak na vlastní kůži zkusila, jaké to je být uvázaná ve studeném sklepě na řetězu, který ji nedával moc možností pro pohyb a útěk. Přestože na rozdíl od své seriálové postavy strávila ve sklepě a s želízky na rukou jen jeden natáčecí den, určitě na své pocity nezapomene.

Sid zmizí a nikdo neví, co s ní je. Viky je to lhostejné, protože řeší jen sebe, a tak ji vůbec nepřijde divné, když její spolubydlící zmizí a přestane zvedat telefon. Přitom to není u Sid běžné, aby se zatoulala a nikomu nic neřekla.

Alespoň v práci kolegyně projevují trochu zvědavosti, kde že se to mladé děvče zapomnělo. Až falešný vzkaz o zranění je trochu uklidní, ale nakonec, když marně pátrají po nemocnici, kde by měla zvídavá Sid ležet, začnou pochybovat o tom, že byl telefonát s hlasem mladé brigádnice pravý.

Přestože byl únos Sid provedený kvůli jejímu pátrání po falešných dokladech ke chráněným zvířatům, nakonec je tento motiv odsunutý na vedlejší kolej. V únosu má prsty pracovník zoologické zahrady, který je v prodeji falešných dokladů zainteresovaný.

únosci ze seriálu, zdroj: FTV Prima

Původně chtěl Jarda Vaníček (Ladislav Hampl) Sid nechat zavřenou jen tak dlouho, dokud nebudou vyřešeny doklady k poslední skupině pašovaných zvířat. V okamžiku, kdy zjistil, že by se mohl bez velkého úsilí stát díky výkupnému boháčem, představa ho úplně omámila. Ale usoudil, že sám na tak složité jednání nestačí, a hlavně se bál, že by ho Sid i přes kuklu na hlavě mohla poznat.

S kuklou na hlavě se tak mladá dívka ocitne v opravdovém nebezpečí. Únosci sice nejsou moc chytří, ale je těžké předvídat, kam až by zašli, kdyby se cítili v ohrožení.

Děj se rozehrává, otec Sid se dozvídá od únosců, že dcera je v nebezpečí. A konečně se to dozví také Adam. Se svým bojovým výcvikem nebude mít problém se k Sid dostat.

Většinou je Prima na detaily z natáčení velmi skoupá a herci se bojí cokoliv prozradit. Tentokrát však seriálový štáb porušil pravidla a byl vstřícnější. Je to možná proto, že začala připravovaná akce, která má seriálovou hvězdou číslo jedna udělat Michaelu Pecháčkovou a převést k ní seriálové fanoušky Evy Burešové.

„Natáčeli jsme to v exteriérech mimo ateliéry a musím říct, že jsem tu cestu na lokaci prospala, to byla má příprava,“ usmívá se herečka. „Ve sklepě byla velká zima, ale jelikož jsme to točili v létě, kdy vládly parné dny, bylo to docela příjemné, komentuje natáčení nová seriálová hvězdička.

Natáčení si nakonec docela užila a s hereckým kolegou Ladislavem Hamplem byla spolupráce na jedničku. Michaela se za herce přimlouvá, protože už začíná sklízet negativní reakce seriálových diváků, kterým se jeho chování nelíbí. Tvrdí, že je Láďa moc milý kluk.

„Bylo to bezva, poprali jsme se spolu. A musím říct, že když ta pouta hodně utáhl, tak jsem zjistila, že to opravdu bolí, mít je na rukách. Pak si ze mě rekvizitáři dělali legraci, že ztratili klíče. Chvilku jsem jim to věřila, protože vypadali opravdu věrohodně. Točilo se to pár hodinu a ke konci už jsem byla ráda, když mě pustili. Takže tím, jak na konci celého únosu vypadám, jsem holkám maskérkám šla docela naproti. No, a nakonec se tam objeví Adam a Sid zachrání. Šimon je zkrátka hrdina,“ směje se seriálová Sid.

natáčení scény ze sklepa, zdroj: FTV Prima
Zdroje článku:
  • Press kit Prima,
  • autorský článek