Seriál ZOO i ve 2. sérii přibarvuje realitu

Seriál ZOO i ve 2. sérii přibarvuje realitu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál ZOO se přehoupl do 2. série. Některé postavy nás opustily, jiné přišly. Obavy, že už nastálo přijdeme o Viky Janečkovou, jsou ale pryč a my její osudy sledujeme nadále. Ctihodného soudce Petra Kříže nahradil Charlie s dvojčaty Tes a Izy, jež stojí spíše na druhé straně zákona.

Svatba s Markétou se nekonala, a tak Petr přes všechny peripetie Viky získal a odjel s ní do Belgie. Nakonec o ni ale přišel kvůli své nevěře. Viky je tak zpět a my můžeme jen hádat, komu ji osud zavane do náruče. Sid s Haďákem romanticky cukrují, i když se jim do toho motá Filip. A rozvíjí se nám také nový svět vydírání, okrádání a pochybných praktik.  

Jestli seriál sledujete opravdu poctivě, víte nejen to, kam zatím dospěly osudy všech postav, ale také jste si možná občas všimli i nějaké té chyby nebo faktu, který nedává tak úplně smysl. V seriálovém světě prostě není vždy snadné uhlídat každou drobnost. Často se stane, že některé situace jsou proto až příliš nadsazené nebo nelogické. Příběhy ze života se tak stávají o to víc nereálnými, ale v případě seriálu, který si pustíte po dlouhém dni a relaxujete u něj, je to jistě odpustitelné.

Co se vám úplně nemusí zdát na seriálu ZOO?

Klidné a chápavé dítě?

Petrův nejmladší syn Péťa, který se v ZOO objevuje po návratu Viky do Čech, kam od nevěrného Petra utekla, je asi zázračným dítětem. Viky se totiž teď potýká s problémy samoživitelek, které řeší to, jak skloubit práci s péčí o dítě. Velkou výhodou pro ni je, že Péťa usne ve chvíli, kdy ho dá do postýlky, aby mohla pracovat. To se matkám příliš často nestává. Tvůrci prckovi celkově nedávají příliš prostoru, a tak působí spíše jako kulisa. Nenarazíme totiž ani na chvilky, kdy si maminka prostě užívá miminko, chová ho a mazlí, říká mu básničky či zpívá, což přece Viky miluje. 

Od soudce k nekalým praktikám

Do Petrova bytu se nastěhovala zajímavá parta, na kterou by jako soudce jistě našel hned několik paragrafů. Charlie je člověkem naprosto jiného ražení, než byl poctivý Petr. Jeho firma je velmi zvláštní a to, čím se zabývá, je minimálně na hraně, často daleko za hranou zákona. Hospodyně Ilonka, kterou takříkajíc zdědil po Petrovi, rozhodně nebyla zprvu nadšená, pro koho musí pracovat. Časy se ale mění, Ilonka zjihla a neváhá se zapojit, aby Charliemu pomohla.

Dvojčata začala se svým byznysem, který jim ale nevynáší tolik, kolik by si přály.
Dvojčata začala se svým byznysem, který jim ale nevynáší tolik, kolik by si přála. | Zdroj: FTV Prima

Další dvojčata na scéně

Charlie také zaměstnává dvojčata Tes a Izy, které jsou sestrami Viky. Sice jim poskytne bydlení ve svém bytě, ale holky nesmí mít žádný vztah –⁠ když se Charliemu zlíbí, chce sledovat i jejich pohyb. Ať už by dámy pracovaly v jakémkoliv poměru, nemá jim nárok kdokoliv mluvit do osobních věcí. Možná pracují na černo, ale to snad ani nemají zapotřebí. Určitě by se někde uchytily za daleko lepších podmínek. Bratři Roklovi jim k tomu snad pomohou –⁠ zatím to vypadá, že je vše na dobré cestě. Zvláštní ovšem je, že děvčata nikdo nerozezná. Přitom jejich náplň práce je často kontaktní a ke svým obětem se dostávají obě velmi blízko. Je proto s podivem, že si jejich oběti nevšimli, že je každá trochu jiná.

Vzhledem k hlavním dějovým linkám, jejich různým proplétáním a také k tomu, kam směřují, je někdy nutné se trochu odchýlit od logiky a reality. Nyní se v seriálu jeví nejpodivněji právě Charlie a jeho podnik. Zda i u něj dojde na boží mlýny a jeho činy ho doženou a zda Sid a všechny slečny Janečkovy dojdou svého štěstí, to se snad dozvíme už brzy.