Život Ludmily Molínové alias Ilonky Liškové ze ZOO

Život Ludmily Molínové alias Ilonky Liškové ze ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ilonka Lišková v podání herečky Ludmily Zábršové - Molínové působí v seriálu ZOO trochu jako „hodná pohádková babička“. Víte, že ji možná znáte již dlouhé roky i z jiných seriálů a filmů a možná si ji ani nepamatujete? A podle hlasu ji budete znát určitě, namluvila totiž velké množství filmů a seriálů. Jaká linka je pro Ilonku Liškovou v seriálu ZOO připravená?

Ilonku Liškovou ztvárňuje herečka Ludmila-Zábršová Molínová, kterou ale většina z nás zná spíše podle hlasu, případně z divadel. Je totiž výbornou dabérkou, kterou můžete znát opravdu trochu jako „pohádkovou babičku“. Její hlas je totiž slyšet skoro v každém Disney příběhu posledních let (Princezna a žabák, Shrek, Odvážná Vaina nebo Auta). V českých filmech a seriálech se objevila spíše v menších epizodních rolích jako například zdravotní sestra u doktora Seidla v seriálu Ulice.

Herečka se narodila 1. 10. 1949. Kromě zmíněných rolí hraje převážně v Divadle Na Fidlovačce nebo na Vinohradech.

Před několika lety prodělala herečka rakovinu prsu, ze které se úspěšně zotavila. Na toto velmi těžké období herečka nevzpomíná ráda, protože lékaři její léčbu zanedbali. Kdyby nebylo jejího bývalého spolužáka, který měl k nemoci úplně jiný přístup, herečka by musela podstoupit úplné odstranění prsou a vaječníků. Tomu se rázná herečka postavila a nepodstoupila ani jednu ze zmíněných operací.

Ilonka Lišková v podání herečky Ludmily Zábršové - Molínové, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V seriálu ZOO je Ilonka Lišková jednou z výraznějších vedlejších postav. Pracovala jako kuchařka a hospodyně v domácnosti soudce Petra Kříže. O děti se přímo nestarala, na to měl soudce Petr chůvu Viktorii Janečkovou, ale paní Lišková byla vidět hlavně v kuchyni. Pro děti a celou rodinu připravovala svačinky, vařila večeře nebo také nakupovala a celkově se starala o chod domácnosti. Její zaměstnání Petrovi pomohlo po ztrátě manželky, protože by se s jeho časově náročnou prací o domácnost a děti kompletně postarat nedokázal.

Nejenže je paní Lišková výborná kuchařka a skvěle se stará o domácnost, má i talent na to poznat, jací jsou lidé okolo ní a často i to, jak se cítí. Na dětech, ale i jejich chůvě Viky hned poznala, když se něco pokazilo nebo byl nějaký problém. Možná i to je důvod, proč měla paní Lišková několikrát spor s Petrovou přítelkyní Markétou, která Ilonce k srdci rozhodně nepřirostla.

Její rady jsou, dá se říci, „nad zlato“. Kromě Petrovy matky byla paní Lišková jediná v domácnosti, kdo věděl o tom, že Viky a Alex jsou jedna osoba. Pořád tak Viky ponoukala, aby soudci řekla pravdu, protože ve skutečnosti miluje ji, ne její imaginární dvojče. Věděla totiž, že Petr a Viky patří ve skutečnosti k sobě, a doufala, že si to uvědomí i oni dva.

 Paní Lišková je určitě postavou, která ze ZOO nikam nezmizí, a budeme ji vídat i nadále.

Zdroje článku: