Zlatá labuť: Kam se ztratilo bříško paní Gruberové, byla vůbec těhotná? Jak by asi vypadal její syn, ptají se diváci

Zlatá labuť: Kam se ztratilo bříško paní Gruberové, byla vůbec těhotná? Jak by asi vypadal její syn, ptají se diváci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Trochu opomíjenou postavou je manželka velitele Prahy Wilhelma Grubera, kterou občas manžel oslovuje jako Helenu, jindy je to zase Linda. Skvěle tuto trochu tajemnou Němku zahrála Sarah Hlaváčová, které to v seriálu moc sluší i s bříškem.

Jak diváci pochopili, manželé Gruberovi mají už dvě odrostlejší dcery a Gruber by rád syna. Jeho žena si však nechce nechat líbit, že si manžel rád užívá radovánek mimo manželství, a navíc se s tím nijak netají.

Gruberovi
Gruberovi | Zdroj: TV Nova

Většinou se dokázala svých sokyň bez problémů zbavit. Vyhrožovat umí a jde z ní strach. Jenže potom přišla do života jejího muže Eva, a protože to bylo v době, kdy se jí po několika nezdařených pokusech podařilo otěhotnět, zálety manžela nesla velice těžce.

O paní Gruberové se na sociálních spekulovalo, že by mohla mít trochu „závadný“ původ, nebo by dokonce mohla být Židovka a pro Grubera by představovala zranitelný bod, který by třeba mohla šikovně využít Irena k posílení své moci nad německým velitelem.

Jak se však později ukázalo, Gruberová ochranu manžela nepotřebuje. Její otec má přímé vazby na Vůdce a možná i teplé místečko v okupované Praze pro manžela své dcery zařídil on, přestože nebyl ideálním adeptem.

Jenže na závěr druhé série se najednou rostoucí bříško manželky velitele ztratilo spolu s velkou mocí, kterou měl nad osudy lidí její manžel. Trochu tajemná Helena (či Linda) nakráčela do obchodu po boku Hesse a žádala ho, aby hned na místě Evu nechal zastřelit.

Gruberové se zmenšilo bříško
Gruberové se zmenšilo bříško | Zdroj: TV Nova

Hess si byl však dobře vědom toho, že kráčí po tenkém ledě a nemůže jen tak střílet lidi v plném obchodním domě jen proto, že si to přeje zhrzená manželka německého velitele. Nebezpečný muž z gestapa chce udělat kariéru a na rozdíl od zlobivého Grubera ctí vojenskou disciplínu.

Co však bylo ještě více zajímavé na scéně v obchodě, to byla skutečnost, že paní Gruberová neměla nijak výrazné bříško. Přitom chvíli předtím Irena v kanceláři řekla Gruberovi, který jí vyhrožoval zatčením, že si právě jeho žena přehrává záznamy pořízené tajnou službou v okamžiku, kdy ho navštívila Eva. A dodává:

„Snad ji to moc nerozruší, aby ještě chudinka malá nepotratila.“

A byla vůbec těhotná? Nepředstírala to před manželem, aby přestal běhat za mladšími ženami? Markéta porodila předčasně, ale asi ne o moc, když bylo dítě v pořádku. Pokud byla Gruberová těhotná podobně dlouhou dobu, s největší pravděpodobností by ještě byla s větším bříškem, které by se neschovalo pod upnuté sako.

Že by seriálové tvůrce narození Grubera juniora nezajímalo? To umělá inteligence si hravě s podobou malého „Adolfa Grubera“ poradila a myslela i na to, že by to mohlo být zase děvče.

děti Grubera
děti Grubera | Zdroj: Zuzana Nová / Midjourney

Můžeme jen doufat, že se zajímavý manželský pár z děje nevytratí a dozvíme se, jak to s nimi dopadlo. V posledních záběrech však Helena nebyla ochotná degradovanému a zatčenému manželovi nějak pomáhat. Naopak stroze pronesla, že dětem řekne, že byl odvelený na frontu a za pár dní přijde od strýčka Hitlera zpráva, že padl.

Zdroje článku: