Zlatá labuť: Co se to děje s Irenou? Vypadá to, že je tvůrcům její popularita proti srsti, a tak rozehráli „hru o trůny“

Zlatá labuť: Co se to děje s Irenou? Vypadá to, že je tvůrcům její popularita proti srsti, a tak rozehráli „hru o trůny“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena Mašková byla zřejmě v původním plánu ryze zápornou postavou. Jenže chybovat je lidské a osud žen byl v minulosti hodně komplikovaný. Mrcha Irena tak najednou u diváků získala popularitu, o které se nejspíš nesnilo scenáristům ani herečce Kristýně Ryšce.

Nepředvídatelná Irena, která byla vždy krok před bratry, si zvolila na tu dobu nekonvenční životní styl a chtěla otci dokázat, že ona je tou pravou volbou pro převzetí dlouho budované rodinné firmy. Role matky, do které ji rodiče stále strkali, pro ni nebyla dost atraktivní.

Irena je jako chameleon

Role manželky ji brzy omrzela, přestože si svého manžela musela vybojovat. Podle rodičů nebyl tou pravou partií. Skoro to vypadá, že manžel přestal Irenu bavit, když splnila své poslání a porodila dva pokračovatele rodu. Lukáš se stal součástí rodiny, a to už pro ni byla asi trochu nuda.

Divácký svět pobláznila svým charakterem, kdy po opravdu špatných věcech, které dělala nebo plánovala, nakonec ukázala střípek zranitelnosti a laskavosti. Tyto ingredience dávkovala po troškách a o to víc si jich diváci vážili a Irenu si zamilovali.

Má ještě tuto postavu někdo oblíbenou?

Poslední série však servíruje Irenu úplně jinak. Teď už opravdu tou mrchou bez soucitu je a nehodlá ani trošku riskovat, aby ukázala něco ze své lepší stránky. Kočkování s Petrem už povýšila na opravdovou „hru o trůny“ a byla by schopná udělat cokoliv, aby se jediného vhodného kandidáta na převzetí firmy zbavila. Chtěla Petra dostat do Francie. Když to nevyšlo, zaměřila se na to, že mu chce zkomplikovat život problémy v obchodním domě. Je jí jedno, zda to odnesou další lidé.

Poté, co je „vyléčená“, má na své straně i manžela. Zase tolik práce jí to nedá, aby si dlouho odmítaného manžela držela na své straně. Prostě občas plní manželské povinnosti. To nedělá z lásky, ale kromě ovládání Lukáše si tím také buduje i obraz vyléčené lesby.

Irena a Lukáš
Irena a Lukáš | Zdroj: TV Nova

Irena zašla dokonce tak daleko, že obětovala i svou milenku Alenu. Se svým vlivem a finančními možnostmi ji třeba mohla někam uklidit, ale to by jí Alena neposloužila pro její účely. Dokud si bude Gruber hrát s Alenou, zabaví se a ona se může věnovat svým plánům. Navíc, co by mohlo lépe potvrdit její vyléčení než naprostá lhostejnost vůči teroru, kterým si musí Alena procházet.

Překvapí ještě něčím?

Postava Ireny se tak pozvolna stává stejně nesnesitelnou, jako byl třeba Bouchner anebo jako je Lhotský. Tak velký rozdíl mezi jejich sobectvím a touhou po kariéře už není.

Pokud Irena v blízké budoucnosti nepředvede něco, co divákům vezme dech, ať už by to bylo ve vztahu ke Gruberovi, Gruberové, Petrovi nebo Aleně, nejspíš se definitivně přesune na stranu záporných postav a její místo možná zabere nová ředitelka.

Zdroj článku:
  • Autorský text