Zlatá labuť: Irena každým okamžikem ztrácí půdu pod nohama. Kvůli svým ambicím klidně nechá Alenu na gestapu

Zlatá labuť: Irena každým okamžikem ztrácí půdu pod nohama. Kvůli svým ambicím klidně nechá Alenu na gestapu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sourozenecká válka mezi Irenou a Petrem může mít tragický dopad na lidi z Labutě. Irena kope kolem sebe, Petr jen každým dnem zjišťuje, čeho je jeho sestra schopná, a to ještě netuší, co ho čeká. Gruber je sice hlavou Prahy, ale ani on neví, co naštvané ženy umí. A že jich má kolem sebe hned několik.

Irena čeká na Alenu v parku, ale ta už pochopila, že jí bývalá milenka nepomůže. Ne že by to nebylo v jejích silách, ale Irena neudělá nic, co by jí zkomplikovalo její jedinou cestu, kterou si stanovila. Dny, kdy projevila nějakou lidskost, jsou pryč. Alena už ví, že se o sebe musí postarat sama. Babi je ze zájmu Grubera o Alenu nesvá a nařizuje, aby v domácnosti bylo vše podle předpisů. Martin si však nedá pokoj a chce mít alespoň možnost poslouchat zakázané stanice v rádiu. Eva jen zírá, protože Martin si neuvědomuje, že je za to provaz.

Toni a Dita
Toni a Dita | Zdroj: TV Nova

K babi se stěhuje nová nájemnice na místo po Báře. Dita se nenechala odradit Martinovým odmítnutím, a tak společné bydlení jí přihrálo nečekanou možnost, jak s ním trávit víc času. Eva je stále na natáčení, a tak si možná ani nevšimne, co se jí pod nosem děje. Nakonec, novopečená herečka nemá moc empatie ani pokud jde o Alenu. Prohlásila, že ji bude Gruber i s manželkou týrat, dokud se jim nevzepře.

Toni se dál točí kolem Petra, ale ten je hodně náladový. Jeden den s ní mluví jako s přítelkyní, druhý den jí vmete, že se má věnovat tomu, co je její pracovní náplní. Každým dnem jeho nervozita stoupá, protože vidí, že Irena se nezastaví před ničím. A to ještě ani zdaleka nepředvedla všechno.

Toni a Petr
Toni a Petr | Zdroj: TV Nova

Asi jen Lukáš pochopil, že šťára, kterou obstaral v obchodě Gruber, je také Irenino dílo. Opět chtěla Petra v očích otce diskreditovat. Asi netušila, že zatajené kožešiny, které Němci najdou, nakonec po konfliktu s manželkou Gruber využije k tomu, aby to svedl na Alenu a nechal ji odvést na gestapo.

Těhotná Gruberová je ve formě

Irena se totiž paní Gruberové zmínila, že její velký Němec opakovaně znásilňuje Alenu. Irena to ovšem neřekla proto, aby pomohla Aleně, ale potřebuje vrazit klín mezi Grubera a jeho ženu, kteří spolu tvoří velice silnou a mocnou dvojici.

Gruberová takové pomluvě nevěřila, ale když Irena zmínila, že Alena jejího muže zranila, tak rozhněvaná manželka asi usoudila, že by na tom něco mohlo být. Manžela, který si po šťáře odvezl Alenu domů, sice nenašla v kompromitující situaci, ale pro jistotu mu nařídila, aby se Aleny zbavil. Nebo může na povýšení zapomenout!

Nebohá Alena je tak jen jako hříčka v rukou mocných a nebezpečných lidí a neví, co s ní bude.

Elektrárny přináší rodině jen problémy

Po Ireně se o možnosti prodeje elektráren dozvěděl i Gruber a nadšený nebyl. Nemá v úmyslu jen tak přihlížet, jak se ho Kučera zbaví, a má v rukou trumf, jak prodeji zabránit. Tak velký obchod musí být schválený německou stranou, a to on nikdy nepřipustí.

Starý Kučera je unavený a najednou zase pochybuje, že Petr má o firmu opravdový zájem. Jenže ani Ireně kormidlo od rodinné firmy předat nechce. To u Ireny vyvolává stále větší obavy, že její letitá snaha stát se hlavou rodinného byznysu bude zbytečná.

Zdroje článku: