Ulice: Děti pochybují o vztahu jejich otce s Vandou. Proč?

Ulice: Děti pochybují o vztahu jejich otce s Vandou. Proč?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Luděk statečně odolává rádoby nenápadnému tlaku Vandy dostat se k němu blíž. Blanka se naopak snaží přichystat Evženovi příjemné překvapení. Doufá, že bude příjemné a zároveň se bojí. A to nejen o sebe. Ve 4310. dílu proto začíná rodinu i kolegyni připravovat na její odjezd. I Gábina odjíždí.

Blanka si důkladně plánuje cestu do Austrálie za Evženem, i když vlastně neví, jestli o ni Evžen bude stát. To však není jediná obava, která Blanku trápí. Starosti jí dělá i dcera Kristýna, se kterou se čerstvě rozešel přítel. Obavy o opuštěnou Kristýnu však také brzy zažene, protože Adam, Marie i samotná Kristýna ji ujišťují, že se strachovat nemusí.

Zve proto na návštěvu zdravotní sestřičku Jarku, která pracuje u ní v ordinaci, aby s ní probrala fungování ordinace po dobu, co bude pryč. Nečekaně je přepadne Adam, který je takovou návštěvou zaskočený. I Jarka se diví, že se před ní objevuje dospělý chlap. Naposledy Adama viděla po jejich přestěhování se do Prahy. 

Po tom, co se Luděk vytasil s nabídkou, ať jedno z dětí zůstane u něj, je Vanda jako na trní. Snaží se vetřít Luďkovi co nejvíce do přízně, aby i ona v jeho bytě nebyla pořád jen na návštěvě. Když se tedy Adam rozhodne u táty bydlet, Vanda se chystá uvařit rodinnou večeři a básní o tom, jak skvělé bude trávit čas pohromadě. Vyloudí proto od Luďka klíče, které sice dostane, ale Luděk se nezapomene zmínit, že si je může půjčit jen jako náhradní. A to nebude všechno, co Vandu ukrutně zamrzí. Po večeři ji Luděk pošle domů, aby mohl být s Adamem sám. 

Digi zvyšuje Gábině nájem a Jirka se nabízí, že jí na nájem rád přispěje. Koneckonců tráví s Gábinou a u Gábiny spoustu času, a tak mu to přijde logické. Nejenže tráví čas s ní, stará se i o Šimona tak úžasně, jako by to byl jeho vlastní syn. Jede s ním sám na víkend, protože Gábina musí zůstat kvůli práci v Praze. A tak pro Gábinu nepřichází v úvahu, že by jí Jirka pomáhal ještě finančně. Navíc si ještě před jejich odjezdem uvědomí, že pro práci už obětovala plno věcí a času, který by mohla trávit se synem, a tak se nakonec rozhodne poprvé v životě říct pracovním povinnostem NE. Jak na takové překvapení budou reagovat Jirka s Šimonem, kteří se těší na pravou pánskou jízdu v přírodě?

Zdroj článku:
  • Autorský text