Rušný pátek v Ulici – problematická cesta do Amsterodamu, zrušené vystoupení a dopis Ježíškovi

Rušný pátek v Ulici – problematická cesta do Amsterodamu, zrušené vystoupení a dopis Ježíškovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bára chápe, že se Frantovi stýská po synovi, a tak vymyslí plán – vypraví se za ním všichni tři! To bude Skyler koukat! A Magda taky kouká, neboť jí Prokop naprosto nečekaně zatrhne pondělní vystoupení. Ani u Marečkových dnes nebude dvakrát veselo.

Bára má návrh! Čím Skyler pořádně naštve?

Franta oznámí Skyler, že s ní teď nemůže odjet do Amsterodamu. Bylo by to hloupé vůči Báře, když se po měsíci konečně vrátila domů. Skyler není nadšená, že musí jet sama autobusem, ale ještě víc ji pohorší Bářin geniální nápad – co kdyby vyrazili do Amsterodamu všichni společně?

Skyler ani nemůže věřit tomu, že Franta souhlasí s takovou šíleností, ale nakonec se podřídí. Co jiného jí také zbývá? Bude zábavné cestovat za Chrisem takhle ve třech a střídat se při řízení. Iva se netváří nadšeně, když jí Bára oznámí, že hned po návratu z Izraele zase mizí za hranice. Naproti tomu Anička září radostí. Výlet za Chrisem alespoň rozptýlí Skyler, která se jí v poslední době zase zdála nějaká posmutnělá. Jaké to asi bude přímo u van Ruyterových? Bezpochyby náramně zajímavé.

Skyler dokonce nabídne Františkovi, aby za ní přišel do pokoje, jakmile Bára usne. Mladík bez váhání odmítne a dívka se usměje, že to byl jen žert. Ale opravdu byl?

Prokop zakáže Magdino vystoupení ve škole

Magda se v pondělí chystá uspořádat menší koncert přímo ve škole. Rozhodne se zahrát na chodbě, protože v tělocvičně je špatné osvětlení, a Irena to celé hodlá uvádět. Těší ji, že se může něčím zaměstnat. Od příletu z Peru se prakticky pořád hrozně nudí, poněvadž Prokop si od ní nechce nechat pomoct. Magda se ho snaží přesvědčit, aby využil příležitosti a Ireniných zkušeností. On však trvá na tom, že jako ředitel si musí umět poradit sám.

Studenti by chtěli oživit Magdino oblečení pro vystoupení. Bílé šaty jim připadají nudné a fádní, alespoň pro matikářku proslulou barevnými módními výstřelky. Proto Svatka a Žofka společně se zbytkem třídy přemluví Otíka, aby je nechal dotyčné šaty obarvit. A jestli ho pak Magda ve vzteku zabije, bude to jejich vina!

Ačkoli, možná to ani nebude nutné, protože vystoupení se zřejmě konat nebude. Prokop teprve nyní pochopí, že ho Magda chce zrealizovat před studenty a během vyučování. Původně si myslel, že jenom natočí video v kulisách školy, nic víc. Živé vystoupení jí v žádném případě nepovolí.

Vojta píše Ježíškovi, zatímco rodiče na sebe řvou

Karlík má narozeniny, ale protože je nemocný, žádná oslava se u Marečkových nekoná. Ostatně, Karla s Kryštofem na ni nemají kdovíjakou náladu. Věrka přesto přinese dort, protože by se jinak zkazil, a Mára je v její přítomnosti pěkně protivný.
Později se Věrka sejde v Coolně s Dominikou a pokusí se z ní vytáhnout nějaké informace. Touží vědět, jestli Karla s Kryštofem neprožívají krizi, ale Domča mlčí jako hrob. Večer Vojta ze svého pokoje smutně naslouchá ostré hádce rodičů, zatímco píše dopis Ježíškovi. Nejvíc by si asi přál, aby toho konečně nechali a všechno bylo jako dřív.

Kryštof a Karla se poslední dobou hádají pořád. Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text