Freddie Mercury, upír i trestanec Rami Malek

Freddie Mercury, upír i trestanec Rami Malek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Možná byste řekli, že se proslavil díky jeho podobností se známým zpěvákem a rolí ve filmu Bohemian Rhapsody. To ale není tak úplně pravda, v době natáčení tohoto filmu byl již zkušeným hercem, kterého jste dávno předtím znali.

Narodil se a vyrůstal v Los Angeles, oba jeho rodiče ale byli původem z Egypta. Remi Malek tak byl společně s jeho téměř identickým dvojčetem od děctví obklopen spíše egyptskou kulturou a mentalitou. Jeho rodiče si přáli, aby se stal právníkem, na střední škole ale učitelé místo argumentačních schopností rozpoznali herecký talent. Tehdy se zamiloval do hraní na divadelních prknech a na vysoké škole se rozhodl studovat divadlo. 

Po absolvování vysoké školy zažil krušné časy, nedařilo se mu získat žádnou roli, neměl na placení nájmu, sestěhoval se s rodiči, začal pracovat jako rozvažeč pizzy a s jeho kariérou herce to vypadalo bledě. Teprve po roce a půl získal svoji první roli v populárním sitcomu Gilmorova děvčata. V epizodě z ledna 2004 měl pouze tři repliky, přesto zdánlivě nepodstatná role pomohla nastarovat jeho kariéru. Ve stejném roce získal angažmá ve dvou divadelních hrách, daboval videohru a následně získal příležitost v seriálu Médium, Tam někde nebo filmech Rodinná válka (2005) a Noc v muzeu (2006). V roce 2012 se objevil v posledním díle filmové série The Twilight Saga jako upír Benjamin. 

Podpůrných rolí a angažmá v béčkových filmech se zbavil až po několika letech, možná si ho prvně pamatujete z krimi seriálu Mr. Robot, kde během lete 2015 a 2019 ztvárnil hlavní roli hackera Elliota. Jeho tvář bude povědomá také hráčům díky hlavní roli v hororové hře Until Dawn. Naopak milovníkům klasických filmů jistě neunikl remake Motýlka z roku 2017, ve kterém se ujal role Lousie Dega, pobočníka vězně „Motýlka“ Henriho Charriera. 

Hlavním boom přišel v roce 2018, za roli Freddieho Mercury v životopisném snímku Bohemian Rhapsody inkasoval Zlatý globus, cenu BAFTA, AACTA a Oscara pro nejlepšího hlavního herce. Kromě obrovského úspěchu mu natáčení přineslo také životní partnerku Lucy Boynton, která si příznačně zahrála jeho partnerku také na plátně. 

V letošním roce jsme Ramiho Maleka mohli zahlédnout v thrilleru Střípky a v říjnu nás čeká také premiéra očekávané bondovky Není čas zemřít

Zdroje: