Zajímavosti z filmové série Rocky, které jste dosud nevěděli!

Zajímavosti z filmové série Rocky, které jste dosud nevěděli!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
44 let po premiéře prvního filmu Rocky, jehož hlavní postavou je boxer Rocky Balboa (Sylvester Stallone), je celá série stále velmi populární. Níže najdete zajímavosti, které jste o této filmové sérii určitě nevěděli.

První film s jednoduchým názvem Rocky byl natočen roku 1976. Poté vznikly další díly Rocky II (1979), Rocky III (1982), Rocky IV (1985) a Rocky V (1990). Celou filmovou sérii pak uzavírá Rocky Balboa, který měl premiéru v roce 2006.

Hrob Adriany Pennino skutečně existuje

Pokud se někdy ocitnete ve Filadelfii na adrese 3822 Ridge Avenue, East Fairmount Park, najdete „skutečné“ místo odpočinku Adriany Pennino, manželky Rockyho. Nachází se poblíž předního vchodu na hřbitov Laurel Hill. Zpočátku byl náhrobek ve filmu vyroben z kamene, ale Stalloneovi se jeho vzhled nelíbil, a tak si nechal vyrobit žulový náhrobek a sám zaplatil náklady.

Želvy Cuff a Link si zahrály v prvním i posledním díle

Ve filmu Rocky Adriana Pennino pracuje v obchodě s domácími mazlíčky a Rocky, který chce upoutat její pozornost, si u ní koupí párek želv. Cuff a Link, stejně jako většina želv, se dožívají dlouhých let, a proto se 31 let po natočení prvního filmu objevily stejné želvy i ve snímku Rocky Balboa.

Dolph Lundgren Sylvestera Stallonea málem zabil

Před natáčením filmu Rocky IV požádal Stallone Lundgrena, aby trochu přibral. Stallone se snažil, aby duely vypadaly co nejrealističtěji, a požadoval od soupeřů skutečné rány. Lundgren ho poslechl a zasáhl Stallonea tak silně do hrudi, že herec strávil osm dní na jednotce intenzivní péče s problémy s krevním tlakem a dýchacími potížemi.

Socha Rockyho skutečně existuje

Ve filmu Rocky III byla vytvořena socha hlavního protagonisty, kterou filmaři umístili na vrchol schodiště v muzeu umění ve Filadelfii. Po dotočení filmu byla socha přesunuta do sportovního areálu Wachovia Spectrum. Obyvatele města ale žádali o přesun památníku zpět a tak byl na konci roku 2006 umístěn opět na schodiště muzea umění.

Rocky a maraton

V každém filmu ze série o Rockym sledujeme intenzivní trénink tohoto sportovce. Ve druhém díle Balboa běží Filadelfií a míjí významná místa města. Jeden z příznivců série si dal tu práci a vypočítal, že pokud by Rockyho běžecká trasa byla skutečná, uběhl by 48 km.

Rockyho skutečné jméno

Přezdívka Rocky pochází od Rockyho Marciana, amerického boxera, jediného neporazitelného mistra v těžké váze, prvního mistra světa, jehož skóre čítá 49 vítězných zápasů ze 49 duelů. Ačkoli Rockyho skutečné jméno není nikde ve filmech řečeno, při bedlivém sledování traileru pro film Rocky II odhalíte, že jeho pravé jméno je Robert.