Herečka Martina Babišová: Zrzavá kráska, která dokázala prorazit za hranicemi

Herečka Martina Babišová: Zrzavá kráska, která dokázala prorazit za hranicemi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není moc českých herců, kterým se podařilo prorazit v zahraničí. Za hranicemi pravidelně filmuje například Karel Roden, úspěšný je i Karel Dobrý. A týká se to také mladé české herečky Martiny Babišové. Kde jste ji mohli vidět?

Studium v zahraničí

Nová česká herecká generace má zajímavé tváře. Patří k nim i Martina Babišová, kterou v davu jen tak nepřehlédnete. Jsou totiž pro ni typické vlasy se zrzavým nádechem a modré oči. Herecká studia ukončila v roce 2018, a to dokonce až v dalekém Dublinu, kde studovala na akademii Bow Street Academy of Screen Acting. Jejím učitelem byl Gerry Grennell, pod jehož vedením vyrostla řada známých filmových tváří – například Natalie Portman, Johnny Depp nebo Heath Ledger.

Martina je zajímavá herecká osobnost

Ovládá totiž plynně angličtinu i historický šerm, umí hrát na bicí i jezdit na koni, zvládá freestyle snowboarding a má certifikát v neozbrojeném kaskadérství. Jednoznačně je dobře vybavena na to, aby u filmu prorazilo. To se jí ostatně už podařilo, Martina je však více známá za hranicemi České republiky. Střihla si roli v irském dramatickém seriálu Fair City, v britském romantickém seriálu Normal People, vidět jsme ji mohli také ve Hře o trůny.

Ocenění za film Visitor

Na Toronto Film Channel Festival v Torontu získala Martina Babišová cenu za nejlepší ženský herecký výkon za film Visitor (2020). Tématikou tohoto studentského snímku bylo domácí násilí na ženách.

Minuta věčnosti

Z českých filmů, v nichž Martina Babišová účinkovala, lze jmenovat Šarlatán nebo Štěstí je krásná věc. V září 2021 se pak do kin dostane nový snímek Minuta věčnosti, kde si Martina zahrála po boku Jiřího Langmajera. Film-thriller se natáčel na Islandu, protože výběr krajiny byl pro vytvoření správné atmosféry zásadní.

Martina Babišová má určitě před sebou řadu hereckých příležitostí. Těšme se proto na její nové umělecké počiny.

Zdroj: