V seriálu Jake a tlusťoch lámal ženská srdce jako neodolatelný soukromý detektiv. Dnes byste Joea Pennyho nepoznali

V seriálu Jake a tlusťoch lámal ženská srdce jako neodolatelný soukromý detektiv. Dnes byste Joea Pennyho nepoznali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celkem 5 let hrál Joe Penny fešáka Jakea Stylese, soukromého detektiva pracujícího pro „tlusťocha“ J. L. McCaba. Tímto seriálem se stal populárním hercem a miláčkem ženských i mužských fanoušků seriálu. I o 30 let později se věnuje herectví, a to především v televizních produkcích.

Dětství a první herecké role

Joe Penny se sice narodil v Londýně, jeho otec je ale Američan a jeho matka se narodila v Itálii. Rodina se odstěhovala do města Marietta v americkém státě Georgia. Po rozchodu rodičů se s matkou odstěhoval do Kalifornie. Do věku osmnácti let se mohl stát profesionálním hráčem amerického fotbalu, pak se ale rozhodl pro herectví.

Čtěte také: Brýlatá šprtka Andrea Zuckerman z Beverly Hills 90210 je dnes šmrncovní baba a z celé seriálové party to dotáhla nejdál

Svou první roli dostal roku 1977 v seriálu „The Hardy Boys“, ale v Americe se proslavil až s jeho dalším seriálem „The Gangster Chronicles“ (1981). Díky tomuto seriálu se dostal do oblíbeného akčně-kriminálního seriálu „Riptide“, kde hrál soukromého detektiva Nicka Rydera. Díky velkému úspěchu a jeho značné popularitě jako detektiv dostal později další, docela podobnou nabídku v seriálu „Jake a tlusťoch“.

Na velkém plátně zřídkakdy, v televizi velmi často

Joe Penny se etabloval jako televizní herec, do kina ale zavítal jen příležitostně. Navíc nedokázal ve filmech navázat na úspěšnost z televize. Thriller „Ďábelská hra“ z roku 2000 byl extrémní propadák, o dva roky později natočený „Malý jednorožec“ taky nedokázal přesvědčit.

Čtěte také: Jaký byl další osud Donny z Beverly Hills 90210? Otec ji vydědil, protože moc utrácela

Co se týče televizních filmů, začíná situace vypadat hned o něco lépe. Penny se objevil ve všech dílech filmové řady „Jane Doeová“ (2005–2008). Herec patří mezi tzv. epizodní herce. To znamená, že bývá využíván např. v kriminálkách pro roli vraha. Takhle se již objevil v „Kriminálce Miami“, „Kriminálce Las Vegas“, nebo v „Odložených případech“.

Zatím poslední roli si zahrál roku 2016 ve snímku „The Last Night Inn“. Od té doby se spíše soustřeďuje na hudbu (především rock) a žije se svou manželkou ve velkém domě v Los Angeles.  

Čtěte také: Jessica Fletcherová ze seriálu To je vražda, napsala letos oslaví 95. Jako mladou začínající herečku byste jí nepoznali